Tavuk Tantuni (Bu Tarif Şaşmaz) Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 parça tavuk hem göğüs hem kemikli kısmı( kuru olmaması için kemikli kısmınıda kullanıyorum)
- 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
- Tuz, kırmızı toz biber, pul biber (damak zevkinize göre ölçüleri ayarlayın.
- Sumak (2-3 yemek kaşığı)
- Domates, sumaklı kuru soğan ve maydanoz.
Tavuk Tantuni (Bu Tarif Şaşmaz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğsünü kuşbaşı olarak doğrayın.
- Kemikli kısımları olduğu gibi tencereye bırakın ve kaynatmaya alın.
- Kaynayan tavuk suyundan bir su bardağı kadar alın kenara bırakın.
- Pişen tavuk parçalarını kemiklerinden ayırın ve tavuk göğüsleri ile tencereye alın sıvı yağ ekleyin ve baharatları sumak hariç kızartın biraz sonra tavuk suyunu ekleyin.
- Suyunu biraz çektikten sonra sumağı ekleyin ve biraz daha pişirin.
- Ocaktan alın.
- Domates, maydanoz ve sumaklı soğan eşliğinde ekmek arası yapın.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. ????????.