Tavuklu Çökertme Kebabı (İftara Çok Yakışır) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü ya da tavuk açılmış but
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 6 tane patates
- Tuz
- 1 büyük kase sarımsaklı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı salça
Tavuklu Çökertme Kebabı (İftara Çok Yakışır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuğu ince uzun dilimleyelim.
- İçerisine zeytinyağı ,sarımsak tozu ,toz biber ,karabiber ,kekik ve tuz ek edelim.
- Buzdolabında 4 saat dinlendirelim.
- Patatesleri soyup olabildiğince ince kesme tahtasında doğrayalım.
- Patatesleri suya koyalım.
- 15 dakika bekletelim ve yıkayalım ki nişastası çıksın çıtır olması için ve suyunu süzüp kurumaya bırakalım tuzlayalım.
- Kuruyan patatesleri yağda kızartalım.
- Altına bir peçete koyup yağını süzdürelim.
- Marine olan tavukları 2 yemek kaşığı yağ koyduğumuz kızgın tavada kapağı kapalı ortada karıştırarak kavuralım.
- Tavuklar kızardığında tabağa alalım.
- Sarımsaklı yoğurt hazırlayalım.
- Salçalı sosu için tavaya tereyağını alalım.
- Üzerine salçayı ek edelim ve kavuralım.
- Salçayı açmak için bir ölçü su ek edelim.
- Biraz kaynadıktan sonra altını kapatalım.
- Servis tabağına sırasıyla patatesi kızartması sarımsaklı yoğurt salça sosu ve tavuğu koyalım. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun ????????.