Tavuklu Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tam tavuk göğsü (marketteki paketlerden alınca 2 parçasını kullanabilirsiniz)
- 1 orta boy havuç
- 1 orta boy soğan
- 1 kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet sarı biber
- 1 tepeli yemek kaşığı domates salçası
- 1 silme yemek kaşığı biber salçası
- Dilerseniz 1 adet patates ekleyebilirsiniz
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Defne yaprağı
- Pul biber
- 3 – 3,5 bardak kadar su
- 1 büyük kase kadar karnabahar (iki avucunuzu birleştirin)
Tavuklu Karnabahar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvı yağda küp doğranmış tavuğu soteleyelim.
- Sırayla isterseniz küp isterseniz halka halka doğradığınız havucu, ardından yemeklik doğranmış soğanı, yine yemeklik doğranmış biberleri ekleyip sotelemeye devam edelim.
- Salçalarını ekleyelim.
- Bu sırada dilerseniz küçük bir domatesi küp küp doğrayıp ekleyebilirsiniz ancak olmasa da olur salça da tek yeterli.
- Salçaların ardından defne yaprağı hariç baharatlarını ekleyelim ve en son karnabaharı da ekleyip üzerine su ilave edelim.
- Çok sulu bir yemek olsun istemeyiz o yüzden sebzelerin pişeceği ancak çekilince çok sulu kalmayacağı miktarda su koyalım.
- Kontrollü bir şekilde 3- 3,5 bardak bunu karşılayacaktır.
- Miktarı kendi isteğinize göre artırıp azaltabilirsiniz.
- Defne yaprağını ekleyip orta ateşte, kaynamaya geçince kısık ateşte olacak şekilde yaklaşık 30 – 35 dakika pişirelim.
- Sebzeler yumuşayıncaya pişmiştir. Afiyet olsun.