
Tavuklu Mantar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 2 adet sarımsak
- 4-6 adet biber
- 1 kg mantar
- Tavuk göğsü
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz (Damak zevkine göre değişir)
- 1 çay kaşığı pul biber
Tavuklu Mantar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanımızı ve biberlerimiz doğrayıp tenceremize yağımızı ekleyip kısık ateşte kavuruyoruz.
- Salçamızı ilave ediyoruz karıştırıp mantarımızı ve tavuğumuzu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Kısık ateşte güzelce kavuruyoruz. Çok az su ekleyebilirsiniz. (tavuk ve mantar piştikçe sulanıyor başta o yüzden ben su ilave etmiyorum. )
- En son tuzumuzu ve pul biberimizi ekliyoruz. Afiyet olsun. ????