Tavuklu Nohut Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı nohut
- 300-400 gram tavuk göğsü
- 1 adet kuru soğan
- Sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Tavuklu Nohut Yemeği Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak tavuklarımızı doğrayarak düdüklüye alalım. Rengi dönüp olana kadar kavuralım.
- Üzerine soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Salçamızı ekleyelim.
- Nohutu da ekleyerek karıştıralım.
- Daha sonra baharatları ekleyelim ve yüzünü hafif geçecek biçimde suyunu dökelim.
- Ben dondurucudan haşlanmış nohut kullandım şayet elinizde yoksa geceden ıslatınız.
- Düdüklümüzün ağzını kapatarak 15 dk pişirelim.
Şayet düdüklü de yapmayacaksanız yaklaşık 40-45 dk da tencerede de olacaktır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.