Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu Nohutlu Pilav
0
101

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139

Tavuklu Nohutlu Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuğun yarısı
  • 2 çorba kasesi pirinç
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı (1 yemek kaşığı tavuk haşlanırken kullanılacak)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • Pişen tavuğun suyu+ sıcak su

Tavuklu Nohutlu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pirinçler güzelce yıkanır üzerine sıcak su ek edilir. 1,5 tatlı kaşığı tuz eklendikten sonra bir kenarda bekletilir. Bir bütün tavuğun yarısı parçalanır. Güzelce yıkandıktan sonra üzerini geçecek kadar su, tuz ve tereyağı ek edilir. Pişmeye bırakılır.
  2. Piştikten sonra tavuklar didiklenir. Tencereye bir yemek kaşığı dolusu tereyağı ve sıvı yağ alınır. Suda bekletilmiş ve suyu süzülmüş pirinçler yağda 3-4 dakika kavrulur.
  3. Önceden ayırdığımız tavuk suyu ek edilir (Ben teğe -bir buçuk su kullandım. Siz pirincinizin markasına nazaran bu ölçü değiştirebilirsiniz.
  4. Tavuk suyunun yetersiz geldiği yerde olağan sıcak su kullanabilirsiniz) Pilav suyunu çekmeye yakın tavuklar ve haşlanmış nohut ek edilir ve suyunu büsbütün çektikten sonra ocağın altı kapatılır.
  5. Üstü örtülerek güzelce dinlendikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.
Tavuklu Nohutlu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tavuklu Nohutlu Pilav Tanımı İçin Gereçler 2 adet tavuk göğsü1 su bardağı pirinç1 su bardağı haşlanmış nohut2 yemek kaşığı tereyağı4 su bardağı su1 çay kaşığı karabiber1, 5 tatlı kaşığı tuz Tavuklu Nohutlu Pilav Tanımı Yapılışı Tavuk göğüslerini bir tencereye aktarın ve üzerine 3 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler 2 adet tavuk but veya tavuk göğsü1 su bardağı pirinç1 su bardağı nohut4 yemek kaşığı sıvıyağ2-3 yemek tereyağıTuzKarabiber Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak pirinçleri 1 yemek kaşığı tuzlu suda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı pirinç400-500 gr tavuk göğüs1 tabak haşlanmış nohut2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağ3 buçuk su bardağı tavuk suyu1 buçuk tatlı kaşığı tuz Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı Yapılışı Öncelikle tavuğu haşlıyoruz, piştikten sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Tavuklu Nohutlu Pilav Tüm Püf Noktalarıyla Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı baldo pirinç3,5 su bardağı tavuk suyu1,5 su bardağı haşlanmış nohut2 adet tavuk göğsü1 yemek kaşığı kaya tuzu (Tavuğu haşlamak için)1 çay kaşığı öğütülmüş kaya tuzu1 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Tavuklu Nohutlu Pilav (Mevlüt Pilavı) Tanımı İçin Gereçler 1 kase haşlanmış didiklenmiş tavuk eti1 kase haşlanmış nohut2 su bardağı baldo pirinçSıvıyağTuzYarım küp şeker3 subardağı tavuk suyu Tavuklu Nohutlu Pilav (Mevlüt Pilavı) Tanımı Yapılışı Pirincimizi yıkayıp sıcak suda 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt