Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Pilav

Tavuklu Pilav
0
76

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Tavuklu Pilav Tarifi İcin Malzemeler Tavuk icin:


*2 5 litre su
*Bir butun tavuk
*Tuz

Pilav icin:


*1 bardak pirinc
*2 bardağa yakın tavuk suyu (Yoksa normal su da olur Bence bulyon kullanmayın!)
*1 dolu yemek kaşığı tereyağ
*Cok az zeytinyağ (Tavuk suyu kullanıyorsanız bence gerek yok)
*Tuz

Tavuklu Pilav Tarifi Yapılışı Tavuk icin:
1 Duduklu tencereye tavuğu yerleştirin
3 2 5 litre su (tavuğu gececek kadar) ilave edin
4 Bir tatlı kaşığı kadar tuz ekleyin
5 Duduklu tencerede duduğu cıktıktan, altını kıstıktan sonra 20 dk pişirin
6 Piştikten sonra soğumaya bırakın
7 Suyunu ayrı bir kaba alın Tavuğu kemiklerinden ayırıp didin Zevke gore tuzkarabiber ekleyin
Pilav icin:
1 Orta ateşte yağı eritin, tavuktan ayırdığınız sudan 2 bardağa yakın ekleyin Kaynamasını bekleyin
2 Onceden ılık su ve tuz ile en az 30 dk ıslattığınız pirinci yıkayıp suzun ve tencereye ilave edin
3 Tavuk suyu da tuzlu olduğu icin az tuz koyun
4 Su tekrar kaynamaya başlayınca ocağı en kısığa alın ve kapağı kapatın
5 Kontrol ederek suyu cekene kadar pişirin Su yetmezse (su bitmiş ve pilav hala sertse) cok az sıcak su ekleyin
6 Suyunu cekip istediğiniz kıvama geldiğinde altını kapatın ve servis yapmadan once biraz demlenmesini bekleyin
Parcalarına ayırdığınız tavuk ve pilavı birleştirip cukur bir tabak yardımıyla servis edin
Afiyet olsun!
 
858,505Konular
982,805Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt