nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Taze Balık Nasıl Seçilir
Taze balığın sırları Nelerdir
Balık satın alırken dikkat etmeniz gereken ayrıntıları biliyor musunuz; taze olup olmadığını nasıl anlayacağınızı?
Hemencecik her yaşta sağlık durumu açısından büyük önem içeren, özellikle içerdiği yağ asitleriyle beslenmede manâlı yer tutan balığı soframıza mümkün olduğunca çok misafir etmemiz gerektiğini tekrar tekrar vurguladık Peki satın alırken dikkat etmeniz gereken ayrıntıları biliyor musunuz; taze olup olmadığını nasıl anlayacağınızı?
Taze balık hafif deniz kokusu haricen kokusuzdur Balık bekledikçe asidik ve ağır bir koku yaymaya başlar
Taze balığın gözleri aydınlık, canlı ve dışa bombeli olur Bazlık tazeliğini yitirmeye başlayınca gözleri buğulanmaya başlar ve sonra içeri çöker
Taze balığın solungaçları canlı kırmızı olur Balık bayatladıkça bu renk değişir Bir Takım balıkçıların solungaçları kırmızı mürekkep ile boyadıklarını da unutmamak gerekir Solungaçlardan altında doğru akan kırmızı sıvıyı çok kişi kan zannederse de sahiden bu mürekkeptir
Pullu balıkların pulları tazeyken vücutlarına sıkıca yapışıktır Elimizi kafadan kuyruğa içten sürtünce pulların ele gelmesi gerekir
Taze balığın derisi gergin ve aydınlık olur Pulsuz balıklarda bayatlamaya başladıkça derisinin parlaklığı azalır ve özellikle karın tarafında buruşmalar meydana kazanç Fakat kimsesiz balığın parlaklığıyla yetinmemek gerekir Tezgahtaki balıklara aralıksız su serpildiği için aydınlık görülebilirler
Taze balığa parmakla bastırılınca meydana gelen çukurluk derhal düzelir Bayatlamış balıklarda bu iz kalır Balık alırken bu yöntemi uygulayacak olanlara önerimiz bu işlemi balığın kuyruk kısmında yapmalıdırlar Somurtkan takdirde balıkçıyla sorun yaşanabilir
Taze balığı başından tutup kaldırınca kuyruğu tıpkı tepsideki gibi dimdik kalkar yay gibidir Halbuki bayat balığı bu şekilde kaldırınca kuyruk kısmı altında dürüst sarkar ve gevşekçe sallanır
Taze balık suya bırakıldığında dibe çöker
Taze balığın karın kısmı ne yapışlık ne de şişkindir
Dondurulmuş balık satın alıyorsanız, bu haldeyken balığın kokusuz olmasına uyarı edin Balığın üzerinde hiçbir kir bulunmamalıdır Eğer varsa bu balığın dondurma işleminin sağlıklı yapılmadığını gösterir
Taze balığın yüzgeçlerini kesmek zordur
*
Taze balığın sırları Nelerdir
Balık satın alırken dikkat etmeniz gereken ayrıntıları biliyor musunuz; taze olup olmadığını nasıl anlayacağınızı?
Hemencecik her yaşta sağlık durumu açısından büyük önem içeren, özellikle içerdiği yağ asitleriyle beslenmede manâlı yer tutan balığı soframıza mümkün olduğunca çok misafir etmemiz gerektiğini tekrar tekrar vurguladık Peki satın alırken dikkat etmeniz gereken ayrıntıları biliyor musunuz; taze olup olmadığını nasıl anlayacağınızı?
Taze balık hafif deniz kokusu haricen kokusuzdur Balık bekledikçe asidik ve ağır bir koku yaymaya başlar
Taze balığın gözleri aydınlık, canlı ve dışa bombeli olur Bazlık tazeliğini yitirmeye başlayınca gözleri buğulanmaya başlar ve sonra içeri çöker
Taze balığın solungaçları canlı kırmızı olur Balık bayatladıkça bu renk değişir Bir Takım balıkçıların solungaçları kırmızı mürekkep ile boyadıklarını da unutmamak gerekir Solungaçlardan altında doğru akan kırmızı sıvıyı çok kişi kan zannederse de sahiden bu mürekkeptir
Pullu balıkların pulları tazeyken vücutlarına sıkıca yapışıktır Elimizi kafadan kuyruğa içten sürtünce pulların ele gelmesi gerekir
Taze balığın derisi gergin ve aydınlık olur Pulsuz balıklarda bayatlamaya başladıkça derisinin parlaklığı azalır ve özellikle karın tarafında buruşmalar meydana kazanç Fakat kimsesiz balığın parlaklığıyla yetinmemek gerekir Tezgahtaki balıklara aralıksız su serpildiği için aydınlık görülebilirler
Taze balığa parmakla bastırılınca meydana gelen çukurluk derhal düzelir Bayatlamış balıklarda bu iz kalır Balık alırken bu yöntemi uygulayacak olanlara önerimiz bu işlemi balığın kuyruk kısmında yapmalıdırlar Somurtkan takdirde balıkçıyla sorun yaşanabilir
Taze balığı başından tutup kaldırınca kuyruğu tıpkı tepsideki gibi dimdik kalkar yay gibidir Halbuki bayat balığı bu şekilde kaldırınca kuyruk kısmı altında dürüst sarkar ve gevşekçe sallanır
Taze balık suya bırakıldığında dibe çöker
Taze balığın karın kısmı ne yapışlık ne de şişkindir
Dondurulmuş balık satın alıyorsanız, bu haldeyken balığın kokusuz olmasına uyarı edin Balığın üzerinde hiçbir kir bulunmamalıdır Eğer varsa bu balığın dondurma işleminin sağlıklı yapılmadığını gösterir
Taze balığın yüzgeçlerini kesmek zordur
*