Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Taze Üzüm Hoşafı

Taze Üzüm Hoşafı
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
taze-uzum-hosafi.jpg

Taze Üzüm Hoşafı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg üzüm
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2.5 litre su
  • İsteğe nazaran çubuk tarçın
  • İsteğe nazaran 2 yada 3 adet karanfil atılabilir ben kullanmıyorum

Taze Üzüm Hoşafı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel üzümleri güzelce yıkayıp tenceremize alıyoruz.
  2. 2. 5 litre suyumuzu ek edip üzümler yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz orta ateşte.
  3. Daha sonra üzümler yumuşayınca 1 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırıyoruz.
  4. 5 dakikada bu türlü kaynıyor. Afiyet olsun :)
Not: Üzümleri ezip suyunu çıkararak aromasını daha fazla verebilirsiniz taze uzum olduğu için hali biraz bozuluyor isterseniz yalnızca suyunuda çıkarabilirsiniz lakin ben atmama taraftarıyım hali bozulsada fosasını içine bırakıyorum suyunu çıkardıktan sonra da isteğe bağlı tane tanede bırakıp o formda de tüketebilirsiniz.
 

Similar threads

Üzüm Hoşafı Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı kuru üzüm6 su bardağı su1,5 çay bardağı toz şeker Üzüm Hoşafı Tanımı Yapılışı Kuru üzümler ayıklanır, düzgünce yıkanır, suda 10dk bekletilir yumuşaması sağlanır. Üzümler yumuşayınca 6 su bardağı suda haşlanır. Kaynayınca toz şeker dökülür 10dk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Kuru Üzüm Hoşafı Tanımı İçin Malzemeler 500 gr kuru üzüm çekirdeksiz1-5 su bardağı şeker1 çimdik limon tozu2-5 litre su Kuru Üzüm Hoşafı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kuru üzümü yıkayıp uygun bir tencereye alalım. Üzerine toz şeker ,limon tozu ve suyunu da ek ederek ocağa...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
Üzüm Kompostosu (Hoşafı) Tanımı İçin Malzemeler 200 gram kuru üzüm1/2 (yarım) su bardağı şeker3,5 su bardağı  su Üzüm Kompostosu (Hoşafı) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle üzümlerimizi bir kaseye alıp üzerine kaynar su ekleyip 20 dk bekletelim. Şişen üzümleri süzerek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
Kuru Üzüm Hoşafı Tarifi İçin Malzemeler *300 gram Kuru Üzüm *Yarım Su bardağı şeker *1 litre su Kuru Üzüm Hoşafı Tarifi Yapılışı Kuru üzümleri yıkıyoruz ve tencereye suyu koyuyoruz Sonra dan kuru üzümleri ilave edip kaynatıyoruz Kaynadıktan sonra şekeri ilave edip karıştırıp kısık ateşte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Kayısı ve Üzümlü Hoşaf Tanımı İçin Malzemeler 300 gram kuru kayısı150 gram kuru üzümYarım su bardağından biraz fazla toz şeker1 adet çubuk tarçın3-4 adet karanfil900 ml. su Kayısı ve Üzümlü Hoşaf Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle kayısılarımızı boyutuna nazaran yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt