teknolojiuzmani
FD Üye
Tek Atımlık Çörek Otlu Nişastalı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram yumuşak margarin
- 1 çay bardağından az sıvı yağ
- Yarım çay bardağı çörek otu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Tek Atımlık Çörek Otlu Nişastalı Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç tüm gereçleri karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak, kolay hal alan bir hamur elde edin.
- Hamurdan minik modüller alıp yuvarlayın. Ben lokmalık olacak formda misket boyutunda küçük küçük yuvarladım.
- Hepsini yuvarlayıp üzerine yumurta sarısı sürün.
- Ben yumurtasını üzerlerine batıra batıra parmağımla sürüyorum daha kolay oluyor. 1,5 tepsi kurabiye çıkıyor.
- Isınmış 170 derecede pişirin. İsterseniz soğuduktan sonra buzlukta da koruma edebilirsiniz.