elektronikci
FD Üye

Tencerede Sufle Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağına yakın un (Un cinsine nazaran değişebilir)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Bitter çikolata ya da damla çikolata
Tencerede Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş tabanlı bir tencereye yaklaşık olarak kaselerin yarısına kadar gelecek biçimde şu koyup
- Ocağa alıp, kaynamaya bırakalım. Yaklaşık 3 dakika kapağı açık biçimde kaynatalım
- Daha sonra yumurta toz şeker köpürüp beyazlaşıncaya kadar çırpalım sonrasında başka materyalleri karıştırıp akışkan kıvamlı kek hamuru hale gelene kadar çırpalım
- Daha sonra hazırladığımız karışımı kaselere boşaltıp ortasına çikolataları yerleştirip karışımdan yeniden ekleyelim sonra kaseleri tencereye alalım üç dakika kapağı açık formda kaynatıp 7 dakikada kapağı kapalı olacak halde pişirelim
- Ocaktan alıp, üzerini dilediğimiz üzere süsleyip sıcak servis edelim (Ben fıstık tozu tercih ettim hindistan cevizi yada cevizli olarak sunum yapabilirsiniz) Afiyet olsun