elektronikci
FD Üye
Tencerede Sufle Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağına yakın un (Un cinsine nazaran değişebilir)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Bitter çikolata ya da damla çikolata
Tencerede Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş tabanlı bir tencereye yaklaşık olarak kaselerin yarısına kadar gelecek biçimde şu koyup
- Ocağa alıp, kaynamaya bırakalım. Yaklaşık 3 dakika kapağı açık biçimde kaynatalım
- Daha sonra yumurta toz şeker köpürüp beyazlaşıncaya kadar çırpalım sonrasında başka materyalleri karıştırıp akışkan kıvamlı kek hamuru hale gelene kadar çırpalım
- Daha sonra hazırladığımız karışımı kaselere boşaltıp ortasına çikolataları yerleştirip karışımdan yeniden ekleyelim sonra kaseleri tencereye alalım üç dakika kapağı açık formda kaynatıp 7 dakikada kapağı kapalı olacak halde pişirelim
- Ocaktan alıp, üzerini dilediğimiz üzere süsleyip sıcak servis edelim (Ben fıstık tozu tercih ettim hindistan cevizi yada cevizli olarak sunum yapabilirsiniz) Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.