
Tepside Elmalı Turta Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardak+3 kaşık pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- 200 gram mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 3 tane kırmızı elma
- Yarım su bardağı kırılmış ceviz içi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı şeker
- Pudra şekeri
Tepside Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Selamlar

- Öncelikle tereyağı sıvı yağ yumurta ve vanilyayı çırpalım.
- Akabinde pudra şekerini ve sütü ek edip tekrar çırpalım.
- Daha sonra nişasta un ve kabartma tozunu da ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamuru ikiye bölelim.
- Böldüğümüz kesimin biri daha küçük olacak.
- Küçük olanı poşete sarıp buzluk da yarım saat dinlenmeye bırakın.
- Başka hamuru yağlı kağıt serdiğimiz dikdörtgen tepsiye eşit olarak yayalım.
- Sonra on beş dakika kadar tepsideki hamurumuzu da buzdolabında bekletin.
- O esnada elmaları soyup rendeleyin tavaya alıp suyu çıkana kadar pişirin akabinde şekeri ve tarçını da ekleyip bir iki çevirdikten sonra ocaktan alıp cevizleri ekleyin ve beş dakika soğutun.
- Akabinde soğuyan tepsiyi çıkarıp hamuru çok kabarmasın diye çatalla delikler açın.
- Harcı eşit halde dağıtalım. Buzlukta sertleşen hamuru rendeleyerek üzerine yayalım.
- 180*derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. , ???????? Yapacak olanlara kolay gelsin, afiyet şifa olsun ????????????.