Tepside Kara Orman Pastası Tanımı İçin Gereçler
Keki İçin
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 tutam tuz
- Vanilya
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 dolu yemek kaşığı kakao
- 300 gram vişne ( Ben konserve kullandım )
- 250 gram quark ( alternatif olarak süzme yoğurt )
- 200 gram ekşi krema
- 400 gram sıvı krema
- 9 tatlı kaşığı krema sertleştirici ( sanapart )
- 100 gram pudra şekeri
- Vanilya
- 4 yemek kaşığı damla çikolata
- 400ml vişne suyu ( Ben konserve vişnenin suyunu kullandım )
- 1 yemek kaşığı seker
- 1 paket agar agar
Tepside Kara Orman Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Keki için öncelikle yumuşak tereyağını, şekeri, vanilyayı ve tuzu mikser ile çırpalım. Yumurtaları teker teker ilave edelim. Sütü, unu, kabartma tozunu ve kakaoyu da ek edip çok kısa mikserden geçirelim.
- Fırın tepsiyi güzelce yağlayıp kek harcını dökelim ve spatula ile yayalım. Üzerine konserve vişneleri yayalım ve evvelce ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim ( 180 derece, alt üst ayar ).
- Kek fırından çıkınca soğumasını bekleyelim (Oda sıcaklığı kâfi ) Kreması için tüm gereçleri çırpma kabına alalım ve yoğunlaşana kadar çırpalım.
- Soğuyan kekin üzerine güzelce yayalım, üzerinin düz olmasına itina gösterelim. Pastayı dolapta soğuması için bekletelim jölesi olana kadar.
- Jölesi için vişne suyunu agar agarı ve şekeri tencereye koyalım ve pütür kalmayana kadar çırpalım. Ocağın altını yakalım ve 2 dakika kaynatalım.
- 2 dakika sonra ocağı söndürelim ve jölenin ılınmasını bekleyelim. Son olarak jöleyi de pastanın üzerine gezdirelim ve en az 2 saat dolapta dinlendirelim. Herkese afiyet olsun????????