Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tepside Kara Orman Pastası

Tepside Kara Orman Pastası
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tepside-karaorman-pastasi.jpg

Tepside Kara Orman Pastası Tanımı İçin Gereçler


Keki İçin
  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tutam tuz
  • Vanilya
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • 300 gram vişne ( Ben konserve kullandım )
Kreması İçin
  • 250 gram quark ( alternatif olarak süzme yoğurt )
  • 200 gram ekşi krema
  • 400 gram sıvı krema
  • 9 tatlı kaşığı krema sertleştirici ( sanapart )
  • 100 gram pudra şekeri
  • Vanilya
  • 4 yemek kaşığı damla çikolata
Jölesi İçin
  • 400ml vişne suyu ( Ben konserve vişnenin suyunu kullandım )
  • 1 yemek kaşığı seker
  • 1 paket agar agar

Tepside Kara Orman Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Keki için öncelikle yumuşak tereyağını, şekeri, vanilyayı ve tuzu mikser ile çırpalım. Yumurtaları teker teker ilave edelim. Sütü, unu, kabartma tozunu ve kakaoyu da ek edip çok kısa mikserden geçirelim.
  2. Fırın tepsiyi güzelce yağlayıp kek harcını dökelim ve spatula ile yayalım. Üzerine konserve vişneleri yayalım ve evvelce ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim ( 180 derece, alt üst ayar ).
  3. Kek fırından çıkınca soğumasını bekleyelim (Oda sıcaklığı kâfi ) Kreması için tüm gereçleri çırpma kabına alalım ve yoğunlaşana kadar çırpalım.
  4. Soğuyan kekin üzerine güzelce yayalım, üzerinin düz olmasına itina gösterelim. Pastayı dolapta soğuması için bekletelim jölesi olana kadar.
  5. Jölesi için vişne suyunu agar agarı ve şekeri tencereye koyalım ve pütür kalmayana kadar çırpalım. Ocağın altını yakalım ve 2 dakika kaynatalım.
  6. 2 dakika sonra ocağı söndürelim ve jölenin ılınmasını bekleyelim. Son olarak jöleyi de pastanın üzerine gezdirelim ve en az 2 saat dolapta dinlendirelim. Herkese afiyet olsun????????
 

Similar threads

Kırmızı Başlıklı Kız Pastası (Rotkäppchen Kuchen) Tanımı İçin Malzemeler Hamur için: 150 gram tereyağı/margarin160 gram şeker1 paket vanilya şekeri1 tutam tuz3 adet yumurta (m boy)200 gram un2 tatlı kaşığı kabartma tozu125 ml süt20 gram kakao1 kavanoz vişne Kreması için: 400 ml sıvı krema2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Frambuazlı Pasta Tanımı İçin Malzemeler Keki için; 3 adet yumurta1 çay bardağı şekerYarım çay bardağı sütYarım çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı un2 yemek kaşığı kakao1 pk kabartma tozu Keki ıslatmak için; 1 kahve fincanı espereso Kreması için; 750 gram guark200 gram mascarpone1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler 4 adet yumurta1 su bardağı toz şeker1 su bardağı un1 paket vanilya1 paket kabartma tozu Keki ıslatmak için; 2 su bardağı soğuk süt2 yemek kaşığı toz şeker Kreması için 1 litre süt1 su bardağı toz şeker3 yemek kaşığı un çok tepeleme olmasın2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Kış Pastası Tarifi İçin Malzemeler 4 büyük yumurta (Kreması için kullanacağımız 1 yumurtanın akını kullandım)1 su bardağı şeker1 türk kahvesi fincanı su1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ1 paket hamur kabartma tozu1 paket vanilya1, 5su bardağı un +2 yemek kaşığı un keki ıslatmak için 1,5 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Efsane Çikolatalı-Çilekli Borcam Pastası (Videolu) Tanımı İçin Materyaller Kek için : 4 yumurta1 vanilin1 kabartma tozu1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı süt1 su bardağı şeker3 yemek kaşığı kakao2-2, 5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim) Keki ıslatmak için : 1 su bardağı süt Kreması için : 4 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,951Kullanıcılar
Üst Alt