Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Terbiyeli Tuzu Az Enfes Karışık Turşu (Çıtır Çıtır Ve Hep Taze)

Terbiyeli Tuzu Az Enfes Karışık Turşu (Çıtır Çıtır Ve Hep Taze)
0
111

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
terbiyeli-tuzu-az-enfes-karisik-tursu-citir-citir-hep-taze.jpg

Terbiyeli Tuzu Az Enfes Karışık Turşu (Çıtır Çıtır Ve Daima Taze) Tanımı İçin Gereçler

  • 2 kg salamura salatalık yahut kornişon
  • 1 kg salamura biber turşusu
Taze olarak
  • Yarım beyaz turşuluk lahana
  • 1 kilo biraz kalın havuç
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet maydanoz kadar yeşil kereviz yaprağı yarım karnabahar
  • Yarım kilo bürüksel lahanası yahut brokoli (isteğe bağlı)
  • 20 diş kadar sarımsak
  • Bir çay bardağı kadar iri salamura tuzu
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı elma sirkesi
  • 1 limon

Terbiyeli Tuzu Az Enfes Karışık Turşu (Çıtır Çıtır Ve Daima Taze) Tanımı Yapılışı

  1. Lahana 2 parmak kalınlığında doğranır.
  2. Karnabahar da lahanaya yakın boyutta doğranır.
  3. Havuç soyulur ve halka halka doğranır. Yeşilikler irice doğranır.
  4. En son salamura salatalık ve biber doğranır.
  5. Soyulan sarımsaklar ortadan kesilip konur.
  6. Hazırlanan materyaller geniş bir leğen yahut tepsiye konarak karıştırılır. Ben bu süreci mutfak tezganının köşe kısmında yapıyorum siz de o denli yapabilirsiniz.
  7. Gereçlerim üzerine bir kahve fincanı tuz ekilerek kabaca bir karıştırılır ve bir saat kadar bekletilir. Bu sayede içindeki salamura materyal ve üzerine konan tuzun tesiriyle materyaller biraz çöker ve sularını salar.
  8. Bu sırada öbür bir büyük kapta 4 kilo kadar suya yarım çay bardağı iri tuz ve iki çeşit sirke konarak karıştırılır.
  9. Bu suya aspirin koyarsanız turşunun üstü beyazlamaz lakin kural değil ben her vakit koymuyorum. Bekleyen turşuluk materyal turşu kurmak istediğimiz kaba ( ister cam ister plastik konutumuzda ne varsa) biraz bastırarak doldurulur.
  10. Limon da doğranıp 3-4 dilim şişelerin etrafına dizilir.
  11. Üzerlerine hazırlanan turşu suyu doldurulur.
  12. Turşu suyunu tattığınızda şayet boğazı yakmıyorsa sirke ayarı düzgündür, tuzu da olağan ayarda olmalı zira içinde salamura salatalık ve biber olduğundan onlar da tuzunu verecektir.
  13. Doldurulan turşular serin bir yerde koruma edilir.
  14. Turşular biraz kabarıp taşma yapabilir. Bir hafta sonra turşularımız hazır. Turşu olduktan sonra buzdolapta koruma edersek çok uzun mühlet dayanır ve tazeliğini, çıtırlığını korur. Şimdiden afiyet olsun.
Terbiyeli turşuda kullandığım salamura turşuyu yazdan şu halde hazırlıyorum. 5 kg salatalık ve 5 kg turşuluk biber güzelce yıkanır. (ister küçük kornişon, ister olağan salatalık kullanılabilir ben ikisinden de yapıyorum. ) salatalıklar bütün olarak, biberler sapları kesilerek ve bıçakla delinerek başka ayrı kaplara ( cam olursa daha yeterli olur) konur. Üzerlerini örtecek kadar su konur. Bu suya iki su bardağı iri salamura tuz konur ve en üste yük konarak karanlık yere kaldırılır. Bu halde en az 2-3 ay bekler. Kışın turşuyu yapacağımız vakit içinden istenen ölçüde alınır, kalanı tıpkı formda saklanmaya devam edilir. Bu formda salamuramız bozulmadan uzun mühlet durur.
 

Similar threads

Karışık Turşu Tanımı İçin Gereçler 3 kg kornişon salatalık1 adet lahana1 kg havuç1 kg hirtlak(ham kavun)3 baş sarımsak1 kg yeşil fasulyeİsteğinize nazaran öbür materyallerde ekleyebilirsiniz. Karışık Turşu Tanımı Yapılışı Yapacağınız kavanoz bidon vs yetecek kadar gereçler güzelce yıkanır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Klasik Çıtır Turşu (Püf Noktalarıyla Garantili Tarif) Tarifi İçin Malzemeler 2 kilo tatlı sivri biber1 kilo kornişon salatalık2-3 tane havuç (Dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz)1 litre üzerinden turşu suyu için 1 litre çeşme suyu3 çorba kaşığı turşuluk kaya tuzu1 çay bardağı sirke (Elma ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Rengarenk Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler 5 lt ilk kavanoz için; 3 kg kornişon (Biber havuç yeşil domates lahana vs)2 su bardağı sirke1 su bardağı kaya tuzu1 kaşık şeker1 tatlı kaşığı limon tuzu1 tatlı kaşığı nohut1 tane aspirin2,5 lt su15-20 diş kadar sarımsakKereviz yaprağı ve sapıElma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler 5 kg bidon için; 1 kg kornişon salatalıkKüçük bir lahananın yarısı (iç kısmını kullanıyoruz)Yarım kg cin biber veya acı turşu biber2 adet kapya biber3 adet kelekYarım kg havuç1 avuç nohut8 diş sarımsak5 yemek kaşığı kaya tuzu5 çay kaşığı limon tuzu5 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Antep Tarzı Karışık Turşu Tanımı İçin Gereçler 1 kg kornişon salatalık700 gr turşuluk ince kabuklu biber250 gr küçüklerin den havuç1.200 litre üzüm sirkesi1 litre kaynayıp soğumuş su10 dış iri sarımsak1 çay bardağı iri tuz1 olağan aspirin5 litrelik cam kavanoz Antep Yöntemi Karışık Turşu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt