Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tereyağlı El Açması Börek

Tereyağlı El Açması Börek
0
46

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
tereyagli-el-acmasi-borek.jpg

Tereyağlı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • Tuz ve alabildiği kadar un ( yaklaşık 3-4 bardağı belki daha az )
İçi için
  • 400 gr kuru çökelek
  • 100 gr tereyağı
  • Bir tutam maydanoz
Sosu için
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Tereyağlı El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ilık su, süt, maya ve tuz yoğurma kabına alınarak karıştırılır.
  2. Un yavaş yavaş ilave edilir ve orta sertlikte bir hamur yoğurulur.Not; hamur toparlanana kadar yoğurma kabında, daha sonra tezgah üzerine alınarak hamur 5 dk kadar yoğurulur. [*]Yoğurulan hamur mayalanmaya bırakılır. [*]Diğer yandan çökelek bir kaba alınır üzerine yumuşamış tereyağı ve maydanoz eklenerek yoğurulur ( tereyağı çökelek’e yedirilir). [*]Yoğurt ve sıvı yağ bir kapta karıştırılır. [*]Mayalanan hamurdan bezeler yapılır ( bezeleri fırın tepsisi ne göre ayarlayabilirsiniz). [*]Yapılan bezeler ince bir şekilde açılır. [*]İlk üç kat tepsiye yerleştirilir aralarına sıvı yağ ve yoğurt karışımı sürülür. [*]Üçüncü kata sos sürmeyin çünkü iç harcı kattığım kata sos sürmüyorum. [*]İlk üçüncü kata iç harcı serilir ve üzerine 3 beze daha açılarak aynı işlem uygulanır. [*]Son kata 4 beze açılır ve üzerine kalan sos sürülür, kesilip fırına verilir. [*]200 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun ????.

Tereyağlı El Açması Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

 
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt