Tiramisu Tarifi İcin Malzemeler
*200 gr loffelbiskuit (kedi dili biskuvi)
*500 gr mascarpone
*4 yumurta sarısı
*2 yumurta akı
*100 gr pudra şekeri
*2 fincan nescafe
*Kakao
*(yumurta kullanmak istemeyenler yumurta yerine 200 gr sıvı krema da kullanabilirler)
Tiramisu Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle pudra şekerini ve yumurtaları iyice cırpıyoruz
*Hic bir puruz kalmaması lazım
*Sonra mascarponeyi ekleyip krema kıvamına gelene kadar cırpmaya devam ediyoruz
*Kremamız hazır Şimdi 2 fincan sıcak kahvemizi biraz ılıdıkdan sonra biskuvileri arkalı onlu batırıp kabımıza diziyoruz bir sıra
*Burada dikkat edin cok fazla batırıp biskuvileri yumuşatmayın fazla Yerken ağıza hoş gelmiyor biraz diri kalması lazım O yuzden kahvemiz de cok sıcak olmasın
*Uzerine kremamızın yarısını dokup eşit şekilde yayıyoruz
*Sonra aynı işlem tekrar bir sıra daha biskuvi diziyoruz ve yine geri kalan kremamızı uzerine yayıyoruz
*Uzerine kakaoyu servis etmeden once dokmenizde yarar var aksi halde kakao ıslandığı icin o taze goruntusunu kaybedecektir
Not ; cocuklu hanımlar icin kahveli tiramisudan cocuğunuza yedirmek istemiyorsanız onlarınkini kahve yerine kakaolu ılık sutle yapabilirsiniz Ben oyle yaptım oğlum icin) afiyet olsun
*200 gr loffelbiskuit (kedi dili biskuvi)
*500 gr mascarpone
*4 yumurta sarısı
*2 yumurta akı
*100 gr pudra şekeri
*2 fincan nescafe
*Kakao
*(yumurta kullanmak istemeyenler yumurta yerine 200 gr sıvı krema da kullanabilirler)
Tiramisu Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle pudra şekerini ve yumurtaları iyice cırpıyoruz
*Hic bir puruz kalmaması lazım
*Sonra mascarponeyi ekleyip krema kıvamına gelene kadar cırpmaya devam ediyoruz
*Kremamız hazır Şimdi 2 fincan sıcak kahvemizi biraz ılıdıkdan sonra biskuvileri arkalı onlu batırıp kabımıza diziyoruz bir sıra
*Burada dikkat edin cok fazla batırıp biskuvileri yumuşatmayın fazla Yerken ağıza hoş gelmiyor biraz diri kalması lazım O yuzden kahvemiz de cok sıcak olmasın
*Uzerine kremamızın yarısını dokup eşit şekilde yayıyoruz
*Sonra aynı işlem tekrar bir sıra daha biskuvi diziyoruz ve yine geri kalan kremamızı uzerine yayıyoruz
*Uzerine kakaoyu servis etmeden once dokmenizde yarar var aksi halde kakao ıslandığı icin o taze goruntusunu kaybedecektir
Not ; cocuklu hanımlar icin kahveli tiramisudan cocuğunuza yedirmek istemiyorsanız onlarınkini kahve yerine kakaolu ılık sutle yapabilirsiniz Ben oyle yaptım oğlum icin) afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.