Toprak Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı dark kakao
- 3 su bardağı un
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 tane limon
Toprak Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtayı çırpalım. Şekeri ekleyip, çırpmaya devam edelim. Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip çok az çırpalım. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, havasını almadan kaşıkla karıştıralım.
- En son kakaosunu ekleyip, tekrar karıştırıp, fırına atalım. 180 derecede 20 25 dk pişsin.
- Kreması içinde; süt, şeker ve unu karıştıralım. Un topaklarını güzelce yedirelim. Ocağa alıp göz göz olana kadar kaynatalım.
- Ocaktan alıp yumurta sarısını koyalım, süratli hızlı karıştıralım. Vanilyayı katıp, yedirelim. Tereyağı ve limon kabuğunu ekleyip karıştıralım.
- Güvecin tabanına büyük modüller koparıp, yayalım. Üstünü biraz sütle ıslatalım. Kremadan koyalım.
- En üstüne kekimizden ufalayıp dökerek, toprak manzarası verelim. Kreması görünmeyecek kadar dökelim.