
Trileçe Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet yumurta
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 10 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- Yarım çay bardağı süt
- 1 paket krem şanti ve köpürtmek için 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket sıvı krema
- 13 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket sıvı krema
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Trileçe Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpalım.
- Un, irmik, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yalnızca birbirine karışana kadar çırpalım.
- Bu aşamada biraz koyu olabilir o yüzden yarım çay bardağı süt ekleyelim????????.
- Dikdörtgen borcama yağlı kağıt serip karışımı dökelim 175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
- Süt şerbeti için gereçleri kaba alıp şeker eriyene kadar çırpalım kenarda beklesin.
- Pişen keki tepsiden alıp karşıt çevirip kağıdı çıkartalım ve bu kısım üste gelecek şekilde tepsiye tekrar yerleştirelim ( bu şekilde sütü daha güzel çeker bir püf paylaşayım ????????)ve süt şerbetini her yerine gelecek şekilde dökelim.
- Karamel için şekeri çelik tencereye alalım erimesini sağlayalım bu aşamada dikkat edelim yakmayalım ortada karıştıralım.
- Eriyince ocağın altını kısıp dikkatli bir şekilde kremayı ekleyelim şeker toparlanacaktır karıştırarak tekrar erimesini sağlayalım ve tereyağını ekleyelim eriyince kapatıp soğutalım.
- Eğer soğuyunca çok yoğun kıvamda ise biraz süt döküp açabilirsiniz daha akışkan olur o vakit ????????.
- Krem şantiyi sütle çırpıp bir ölçüsünü üst süsleme için ayırıp kalanı kekin üzerine güzelce yayalım.
- Büsbütün soğuyan karamelide üzerine dökelim.
- Ayırdığımız krem şantiyi ince uçlu sıkma torbasına doldurup karamelin üzerine uzun çizggiler çekelim.
- Kürdanla aşağı üst çekip şekiller.