Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Trileçe

Trileçe
0
24

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
trilece.jpg

Trileçe Tanımı İçin Materyaller

  • 5 adet yumurta
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 10 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 paket krem şanti ve köpürtmek için 1 su bardağı süt
️Sütlü şerbetı̇ ı̇çı̇n ️️;
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket sıvı krema
️️Karamelı̇ ı̇çı̇n ️;
  • 13 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Trileçe Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpalım.
  2. Un, irmik, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yalnızca birbirine karışana kadar çırpalım.
  3. Bu aşamada biraz koyu olabilir o yüzden yarım çay bardağı süt ekleyelim????????.
  4. Dikdörtgen borcama yağlı kağıt serip karışımı dökelim 175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
  5. Süt şerbeti için gereçleri kaba alıp şeker eriyene kadar çırpalım kenarda beklesin.
  6. Pişen keki tepsiden alıp karşıt çevirip kağıdı çıkartalım ve bu kısım üste gelecek şekilde tepsiye tekrar yerleştirelim ( bu şekilde sütü daha güzel çeker bir püf paylaşayım ????????)ve süt şerbetini her yerine gelecek şekilde dökelim.
  7. Karamel için şekeri çelik tencereye alalım erimesini sağlayalım bu aşamada dikkat edelim yakmayalım ortada karıştıralım.
  8. Eriyince ocağın altını kısıp dikkatli bir şekilde kremayı ekleyelim şeker toparlanacaktır karıştırarak tekrar erimesini sağlayalım ve tereyağını ekleyelim eriyince kapatıp soğutalım.
  9. Eğer soğuyunca çok yoğun kıvamda ise biraz süt döküp açabilirsiniz daha akışkan olur o vakit ????????.
  10. Krem şantiyi sütle çırpıp bir ölçüsünü üst süsleme için ayırıp kalanı kekin üzerine güzelce yayalım.
  11. Büsbütün soğuyan karamelide üzerine dökelim.
  12. Ayırdığımız krem şantiyi ince uçlu sıkma torbasına doldurup karamelin üzerine uzun çizggiler çekelim.
  13. Kürdanla aşağı üst çekip şekiller.
 
858,500Konular
982,595Mesajlar
30,356Kullanıcılar
saki erolSon üye
Üst Alt