
Türk Ratatouille Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo patates
- 4 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 4 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağından biraz az sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
Türk Ratatouille Tanımı Yapılışı
- Patatesleri soyun ve yıkayın.
- Orta kalınlıkta daire formunda doğrayın.
- Üzerine kırmızı pulbiber, nane, kekik, karabiber, tuz ve sıvı yağı ekleyin, harmanlayın.
- Kullanacağınız fırın tepsisi, borcamın yerine tereyağını sürün.
- Baharat ile harmanlanmış patatesleri tepsiye dizin.
- Evvelden ısıtılmış 180°c sıcaklıkta 25 – 30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun ????.