Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Turuncu Gıdalar ve Sağlığa Faydaları

Turuncu Gıdalar ve Sağlığa Faydaları
0
84

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Bircok insan icin yaprak dokumu, sonbaharın en guzel kısmıdır Muhteşem kırmızı, parlak sarı ve can veren turuncu… Sonbaharın renk kumesinin en onemli oğesi bu renklerden sonuncusu olan turuncudur Bazı turuncu renkli sebzeler isim vermek gerekirse balkabağı ozellikle Ekim ve Kasım aylarında ayrı bir ilgi gorur
Fakat turuncu renkli meyvesebze ceşitleri sene boyunca bulunur ve bircoğunun sağlığa faydası saymakla bitmez
İltihapla savaşmak ve ureme sistemi sağlığımızı korumak icin turuncu sebzeleri diyetime dahil etmeliyiz Şunu soylemeliyiz ki balkabağı ve benzeri diğer turuncu renkli besinleri rejiminize dahil ettikten sonra kullanmak durumunda olduğunuz ilac sayısı neredeyse dortte birine inecektir
Turuncu Secenekler

Mesela portakal! Fakat herkes tarafından bilinen bu tatlıekşi meyve dışındaki turuncu renkli ve besin değeri yuksek meyvesebzeler adeta bir sağlık kokteyli oluşturur Aşağıda yer alan meyvesebzeleri ister ana yemek ister atıştırmalık olarak diyetinize ekleyebilirsiniz
• Kayısı
• Balkabağı
• Kantalup
• Havuc
• Mango
• Nektarin
• Papaya
• Şeftali
• Tatlı Patates
• Mandalina
Neden Turuncu Renk

Balkabağının turuncu renkli superbesinler listesinin başında yer almasının sebebi icerdiğindeki karotenoid bileşimidir Karotenoidler meyve ve sebzelerdeki kırmızı, sarı ve turuncu renkleri oluşturan ve yağda cozunen besin maddeleridir
Havuc, balkabağı, tatlı patates ve kırmızı biber gibi karotenoid bakımından zengin sebzelerin; bağırsak, akciğer, mesane, goğus, cilt ve rahim ağzı kanserlerinin oluşma riskini azalttığı bilinmektedir Ayrıca, karotenoid tuketimi makular dejenerasyon (gorme bozukluğu) ve katarakt riskini de azaltmaktadır Aynı zamanda beslenme uzmanı ve dişci olan Gregg Schneider turuncu meyvesebzeler hakkında şunları soylemektedir: “Bitkisel icerikli bu besinlerin kanser, kalp hastalıkları, şeker hastalığı, yuksek kan basıncı ve bircok hastalığın oluşma riskini azalttığı bilinmektedir Ayrıca bu besinlerin, yaşlanma karşıtı ve antioksidan ozellikleri de bulunur Fakat, bircok insan bu mucivezi besinlerin kıymetini ve faydalarını bilmemektedir
Betakaroten uzerinde en cok calışma yapılan karotenoiddir Bu karotenoidler daha sonra, goz sağlığına oldukca faydalı olan A vitaminine cevrilir Turuncu narenciyeler, karotenoid bakımından zengin değildir; fakat bir B vitamini ceşidi olan folat ve C vitamini bakımından oldukca zengindirler
Turuncu gıdaların sağlığa faydalarıBu besinlerin sağladıkları faydalar nelerdir? Biz, cevapsepeticom olarak turuncu sebzelerin tuketimini şiddetle tavsiye ediyoruz Havuc bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirirken, balkabağı yaşlanmayı geciktirmekte; diğer turuncu sebzelerse ureme sistemi sağlığı uzerinde olumlu etkiye sahip olup kanser ve kalp hastalıkları gibi bircok hastalığı onleyici ozelliğe sahip Ayrıca turuncu sebzelere renk veren betakarotenin, akut ve kronik iltihaplara iyi geldiği ve kanser riskini azalttığı bilinmekte
Turuncu sebzeler, romatizma ve kısırlıkla savaşmada da oldukca etkilidirler Ceşitli sağlık problemleriyle uğraşan bircok insan, kullandıkları ilac sayısını azaltmak, kısırlıkla savaşmak ve iltihapların yol actığı sıkıntılarla başa cıkmak icin turuncu renkli sebze ve meyveleri beslenmelerine dahil etmiş ve bu besinlerin sağlıkları uzerinde yarattığı etkiden oldukca memnun kalmışlardır
“Enerji Dolu Bir Yaşam kitabının yazarı beslenme uzmanı Sally Kravich de turuncu renkli bitkisel besinlerin, sindirim sorunu yaşayan insanların başvurması gereken bir numaralı tedavi yontemi olduğunu soylemektedir Kravich papayanın icerdiği sindirim enzimleri sayesinde sadece karın ağrılarına değil sindirim sorunlarına da iyi geldiğini ve ciddi sindirim sorunları yaşayan bircok hastasına kendi tarifi olan “turuncu sebze corbasını tavsiye ettiğini de eklemekte
Turuncunun Beslenme Planınızdaki YeriBeslenme planınıza turuncu meyve ve sebzeleri katmak pek zor olmayacaktır Supermarketlerin sebzemeyve reyonları ve manavlar yıl boyunca turuncu renkli secenekler icermektedir
Tatlı patates, mango, portakal, havuc ve balkabağı gibi sebzelerin sayılamayacak kadar cok faydası bulunmaktadır
Turuncu sebzeler ozellikle sonbaharda her yerde bulunur Bu sebzeler hem oldukca ucuz hem de bircok yemek tarifine kolaylıkla eklenebilir
Sanılanın aksine bir sebze değil meyve olan balkabağı sadece dekoratif amaclarla kullanılmaz Butun yıl boyunca bulunan ve besin değeri en yuksek olan sebzelerden biridir Konserve yapıldığında besin değerinden cok fazla şey kaybetmeyen ve oldukca ucuz olan bu meyvenin lif yapısı yuksek ve kalorisi duşuktur Bu yuzden bircok yemek tarifine kolaylıkla eklenebilir Hatta kahvaltılık olarak bile tuketilebilir
Oğun ve araoğunlerinize birkac turuncu sebzemeyve dahil ederek ihtiyacınız olan gunluk dozu oldukca kolay ve pratik bir şekilde alabilirsiniz Sandviclerinize birkac dilim turuncu biber eklemek ya da salatanıza havuc veya kayısı dahil etmek sağlığınız icin oldukca faydalı olacaktır
İster inanın ister inanmayın, gercek mango ya da kayısı aromalı dondurmaları tuketerek bile karotenoid patlaması yaşamanız mumkun
 

Similar threads

Karotenoidler, birçok meyve ve sebzenin belirgin parlak renklerinden sorumlu olan doğal olarak oluşan organik pigmentlerdir Karotenoidler vücudunuzun vitamin A ya dönüştüğü bitki pigmentleridir Bu bitki pigmentleri, meyve ve sebzelerde bulunan parlak kırmızı, turuncu veya sarı renk tonundan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Sağlıklı gelişmek icin cocukların, yaşamsal besinlerin, vitaminlerin ve minerallerin yanı sıra antioksidanlar olarak adlandırılan madde turlerini de tuketmeleri gerekmektedir Antioksidanlar, vucudu hastalık ve hucresel hasardan korumaya yardımcı olur Doğal vucut fonksiyonlarının, kimyasallar ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
1.adım: Yağı azaltın. Günlük yağ tüketimi diyetinizin toplam kalorisinin %20-30’u arasında olmalıdır. Doymuş yağdan(tereyağı, margarinler, işlenmiş yağlar) kaçınarak büyük oranda doymamış yağ(zeytinyağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, fındık yağı, soya yağı, kanola yağı) tüketmeye çalışınız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
139
Tanım: Adı “havuc sozcuğunun Latince’sinden gelen betakaroten, karotenlerya da karotenoidler denen bir fitonutrient ailesine aittir Doğada, coğunlukla turuncu ve sarı meyvelerde, sebzelerde ve koyu yeşil sebzelerde bulunan 600′den fazla karotenoid vardır Betakaroten, ayrı tutulması ve en fazla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Doğal Tedaviler ve Cozumler, Hangi Renk Gıda Neye İyi Gelir imageshangigidalarneyeiyigeliyor5ad55d4db9263 Hic duşundunuzmu meyve ve sebzelerin renkleri hayatımızı nasıl etkiliyor? ABD Kanser Derneği ve John Hopkins Hastanesi'nin yaptığı ortak araştırma renklerin hastalıklarla yakın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
858,505Konular
982,842Mesajlar
33,079Kullanıcılar
beyazkartalxSon üye
Üst Alt