bilgisayarci
FD Üye

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (sarısı üzerine)
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 250 gram tereyağ
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 pk kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
- 5 su bardağı un
- Susam yahut çörek otu
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce tereyağı eritip yoğurma kabına alıyoruz .
- Üzerine sıvı yağ, tuz, şeker ,kabartma tozu ,ayırdığınız yumurta akını ,yoğurt, sirke ekleyip karıştırın.
- Üzerine unu azar azar ekleyip yoğurun.
- Kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde edin .
- Sonra yumak yapıp hamuru açın çok ince açmayın ve istediğiniz kurabiye kalıpları ile form verin.
- Yumurta sarısına bandırıp sonra çörek otu yahut susama da bandırıp yağlanmış tepsiye dizin .
- 200c fırında üstü hafif kızarana kadar pişirin.

Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı