Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ustasından Ramazan Pidesi

Ustasından Ramazan Pidesi
0
69

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139

Ustasından Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 9 su bardağı silme un
  • 4 su bardağı dan 2 parmak eksik soğuk su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 kibrit kutusu kadar yaş maya(kuru maya kullanacak olanlar 5 dk öncesinde biraz su ile karıştırıp sulandırsın)
Üzeri için;
  • Yumurta çörek otu, susam
Yada pide şifası:
  • 40 gram un
  • 60 ml su

Ustasından Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Unu havuz haline getirip ortasına soğuk suyu döküp yavaş yavaş unu katıyoruz büsbütün karışınca 6 dk kadar tezgah üzerine hamuru vur katla tekniği ile vura vura yoğuruyoruz.
  2. Sonrasında tuzunu hamurun üzerine döküp tekrar tıpkı teknik ile 3 dk daha yoğuruyoruz.
  3. Sonra mayasınıda katıp yeniden tıpkı halde yoğuruyoruz.
  4. Toplamda 12 dk yoğurup bi kaba alıp üzerine bez kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz.
  5. Soğuk su ile mayalanmaz diye korkmayın mayalanıyor.
  6. Sonrasında bezelere ayırıyoruz ben küçük küçük 5 tane yaptım boyutunu siz ayarlayabilirsiniz.
  7. Beze haline getirip altına varsa kepek serpip bezeleri koyuyoruz yoksa un serpin ben un kullandım.
  8. Üzerine nemli bez kapatıp bu biçimde 45 -50 dk daha dinlendiriyoruz.
  9. Sonrasında üzerine yumurtayı sürüp biçim verip çörek otu ve susamını serpip evvelden ısıtılmış fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişiriyoruz.
  10. Fırın içine bir kap ile su koyarsanız buhar ile daha yumuşak olur.
  11. Benim fırınım 200 derecede 15 20 dk da pişirdi.
Çok hoş oldu fırın pidesine çok yakın bir tad oldu hatta eşim ondanda hoş olmuş dedi ????. Fırında pişen pidelere kokusunu veren kullanılan şifaymış bi dahaki sefere şifa ile yapıcam. Afiyet olsun.

ŞİFALI YAPMAK İÇİN; 40 gram un, 60 ml su ile bulamaç haline getirip 250 ml kaynar suyu karıştırıp soğutup pidelerimize sürüp biçim veriyoruz.

Ustasından Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Orjinal Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı un1 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı kuru maya1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker Üzeri için; 1 yumurta sarısıSusamÇörek otu Orjinal Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Su, maya, şekeri güzelce...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler Ön mayalama için 1 su bardağı ılık su 200 ml1 su bardağı un 120 gr1 paket kuru maya 10 gr Hamur için; 1 su bardağı ılık su 200 ml3,5 su bardağı un 400 gr1 tatlı kaşığı tuz 8 gr Sos için; 1 yemek kaşığı un 40 grSoğuk su 20 mlKaynar su 50 ml1 tane yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler Ön maya için; ️ 5 yemek kaşığı un1 tatlı kaşığı şeker1 paket instant mayaYarım su bardağı su Malzemeler ️ 1 kg un4 su bardağı su ( oda sıcaklığında)1,5 tatlı kaşığı tuz Üzeri için; ️ 2 adet yumurta sarısı3 yemek kaşığı süt2 yemek kaşığı pekmez1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Ramazan Pidesi (Küçük Boy) Yumuşacık Nefis Tanımı İçin Malzemeler 1 paket kuru maya1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuzYarım çay bardağı sıvı yağ2 adet yumurta (Sarısı üzerine beyazı içine)4.5 su bardağı un (Kontrollü) Üzeri için; SusamÇörekotu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Kaşarlı Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler Yarım su bardağı ılık süt (100 ml)1 su bardağı ılık su (200 ml)1 yemek kaşığı şeker1 paket instant maya (10 gram)2-3 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı yoğurt1 yumurtanın beyazı (Sarısı üzerine sürülecek)5 su bardağından biraz eksik un (570 gram)1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
195
858,496Konular
981,878Mesajlar
29,917Kullanıcılar
ErkanzglSon üye
Üst Alt