Üzüm Kompostosu (Hoşafı) Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram kuru üzüm
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
Üzüm Kompostosu (Hoşafı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle üzümlerimizi bir kaseye alıp üzerine kaynar su ekleyip 20 dk bekletelim.
- Şişen üzümleri süzerek tenceremize alalım.
- Su ve şekeri ekleyelim ve şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Kaynamaya başladığında kısık ateşte 15 dk pişirelim.
- Soğuduğunda servis edebilir ve/ya kaynarken kavanozlayarak buzdolabında 1 ay kadar saklayabilirsiniz.
- Su ve şeker ölçüsünü kendi damak zevkinize nazaran ayarlayabileceğiniz üzere ana mantık bu formdadır.
Üzüm Kompostosu (Hoşafı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.