teknolojiuzmani
FD Üye
Üzüm Şırası Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı çekirdekli siyah kuru üzüm
- 5 su bardağı klorsuz su
- Havan
- Serin ve güneş görmeyen bir alan gerekli
Üzüm Şırası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Üzümleri bol suda yıkayın.
- 1 litrelik konserve kavanozu gibi bir kap içerisinde ya da çelik güneş görmeyen bir tencere içerisinde yapabilirsiniz.
- Üzümleri havanda iyice dövün bu kaba alın.
- Tamamını dövdükten ve kaba aldıktan sonra üzerine 5 su bardağı suyu ilave edin.
- Kapağını kapatın eğer eğer kalıbınız cam ise her yerini folyo ile sarın değil ise üzerini örtün 24 saat bu şekilde mayalandırın.
- 24 saat dolunca önce süzekten süzüp elinizle eze eze üzümlerde kalan suları da aşağıya geçirin sonra tekrar tülbentten geçirin.
- Cam şişeye alın.
- İyice soğuması için buzdolabında dinlendirin.
- İçilmeye hazır olunca sabah aç karnına 1 su bardağı tüketin. Şıra içmeden önce aç olmak çok önemlidir şıra’nın buzdolabında hazır olduğunu anlamak için şırayı aktardığınız şişenin üzerinde parmağınızla çizik attığınızda soğuk buharda o çizgiyi görüyorsanız şıranız tüketilecek hale gelmiştir. Afiyet şifa ile tüketin.