Gunumuzden 3000 yıl once Kutsal Filistin topraklarında yaşayan insanlar yaşlılığın en buyuk belirtisinin vucudun ısı kaybetmesi olduğunu kabul ediyorlardı Yaşlı erkeklerin gencleşmesi icin kaybettikleri vucut ısılarını geri kazanmaları gerekiyordu Bunun caresi de genc kızlarla mumkun olduğu kadar sık bir araya gelip – onlara sarılarak kaybettikleri vucut ısılarını geri kazanıp boylece gencleşmekti
Genc kızlara, genc kalmanın ve cok uzun yaşamanın iksiri olarak bakılıyordu En cok uygulayanların başında kral geliyordu Ama kırk yıldan fazla yaşayamadı Daha sonra şarap genclik ve uzun yaşam iksiri olmuş Gunumuzde Akdeniz cevresinde yaşayan insanlar icki olarak şarabı tercih ediyorlar Diğer bolgelere gore daha az kalp krizi geciriyorlar Dunyada insanların en cok yaşadığı yerlerden biri olan Girit adasında yalnız ve bilhassa kırmızı şarap iciliyor
Eski Yunanlılar’da şarap cok onemli sağlık kaynağı idi Buyuk filozof Eflatun, “Az icilen şarap ilac gibidir; yaşlıları gencleştirir, hastalıkları iyileştirir demiş
Kırmızı şarabın icindeki “bioflovnoidlerin kalp sağlığını koruduğu duşunulmektedir Bu korumanın mekanizması şu şekilde acıklanıyor
1 Şarabın icindeki maddeler vasıtasıyla pıhtılaşma azaltılarak kanın akışkanlığı artırılıyor
2 Şarap iyi huylu kolesterolun (HDL) yukselmesini sağlıyor; iyi huylu kolesterol kotu huylu kolesterolun miktarını duşuruyor
3 Şarabın icindeki bioflavoniedler kolesterolun okside olmasını onluyor Kotu kolesterol okside olmadıkca, damar ceperine cokmuyor, boylece damar sertliğinin oluşmasını onluyor Ama şarabın bu etkileri o zaman biliniyordu
4 Mekanizma ne olursa olsun, az icilen kırmızı şarabın Akdeniz mutfağının bir parcası olduğu ve bu şekilde beslenenlerin daha cok yaşadığı ispatlanmış durumda Eski devirlerde genclik iksiri olarak şarap kurlerinin yapılışı sadece tecrubeye dayanıyor
Genc kızlara, genc kalmanın ve cok uzun yaşamanın iksiri olarak bakılıyordu En cok uygulayanların başında kral geliyordu Ama kırk yıldan fazla yaşayamadı Daha sonra şarap genclik ve uzun yaşam iksiri olmuş Gunumuzde Akdeniz cevresinde yaşayan insanlar icki olarak şarabı tercih ediyorlar Diğer bolgelere gore daha az kalp krizi geciriyorlar Dunyada insanların en cok yaşadığı yerlerden biri olan Girit adasında yalnız ve bilhassa kırmızı şarap iciliyor
Eski Yunanlılar’da şarap cok onemli sağlık kaynağı idi Buyuk filozof Eflatun, “Az icilen şarap ilac gibidir; yaşlıları gencleştirir, hastalıkları iyileştirir demiş
Kırmızı şarabın icindeki “bioflovnoidlerin kalp sağlığını koruduğu duşunulmektedir Bu korumanın mekanizması şu şekilde acıklanıyor
1 Şarabın icindeki maddeler vasıtasıyla pıhtılaşma azaltılarak kanın akışkanlığı artırılıyor
2 Şarap iyi huylu kolesterolun (HDL) yukselmesini sağlıyor; iyi huylu kolesterol kotu huylu kolesterolun miktarını duşuruyor
3 Şarabın icindeki bioflavoniedler kolesterolun okside olmasını onluyor Kotu kolesterol okside olmadıkca, damar ceperine cokmuyor, boylece damar sertliğinin oluşmasını onluyor Ama şarabın bu etkileri o zaman biliniyordu
4 Mekanizma ne olursa olsun, az icilen kırmızı şarabın Akdeniz mutfağının bir parcası olduğu ve bu şekilde beslenenlerin daha cok yaşadığı ispatlanmış durumda Eski devirlerde genclik iksiri olarak şarap kurlerinin yapılışı sadece tecrubeye dayanıyor