Vanilyalı Sütlü Pamuk Poğaça (Muhteşem Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 2 paket vanilya
- 1 paket instant maya
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz (Hafif tepeli)
- 1 yemek kaşığı tereyağ (Oda ısısında yumuşamış)
- 4 su bardağı un (Un kalitesine göre çok az artırıp azaltılabilir)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
Vanilyalı Sütlü Pamuk Poğaça (Muhteşem Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına ılık süt,maya ve şeker alınarak aktifleşmesi için üzeri kapalı 5 dk bekletelim.
- Sıvıyağ,yumurta akı,tuz ve 2 paket vanilya eklenerek karıştırılır.
- Un azar azar ilave edilir yoğrulur ,en son hamuru toparlamak için 1 yemek kaşığı tereyağ ilave edilerek tereyağ hamura iyice yedirilir ve hamur yoğurulur.
- Ele yapışmayan fakat yumuşak bir hamur elde edelim.
- Üzeri kapatılarak 45-50 dk mayalanması için bekletilir.
- Mayalanan hamur 15 eşit parçaya kesilerek avucumuzun içinde yuvarlayarak mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır üzeri örtülür.
- Bir beze tezgaha alınır ve merdane ile uzunlamasına açılır,uzun kenarını diğer uzun kenarın üzerine gelecek şekilde katlanır rulo şeklinde sarılır ve fırın kağıdı serili tepsiye koyulur.Bu işlemi bezeler bitene kadar yapılır
- Bütün bezeler bittikten sonra tepsideki poğaçaların üzerini bir bez ile örterek 20-25 dakika tepsi mayası için bekletilir .
- Bekleme sırasında fırınımızı 180 derecede ısınması için açalım.
- Tepsi mayası yaptığımız poğaçaların üzeri için yumurta sarısının içine 1 yemek kaşığı süt ilave edip karıştıralım ve poğaçaların üzerine yavaşça fırçayla sürelim.
- 180 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirelim.
- Pişen poğaçaları fırından alınca mutlaka üzerine temiz bir bez örterek 7-8 dakika bu şekilde bekletelim.Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
Vanilyalı Sütlü Pamuk Poğaça (Muhteşem Bir Lezzet) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı