
Vişneli Ceheesecake Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket krem peynir ( 200 gr)
- 1 paket labne peynir (300 gr)
- 1 kutu krema 200 gr
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı vişne reçeli
- Yarım çay kaşığı limon tuzu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı su
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 3 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı
Vişneli Ceheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak kelepçeli kek kalıbını hazırlamakla başlayın. Altına ve kenarlarına margarin yardımı ile yağlı kağıt serin. Kalıbın etrafına folya sarın.
- Tabanı için bisküviler ufalanarak uygun bir kaba alınır. Eritilmiş tereyağ eklenerek karıştırılır ve kalıba eşit halde yayılır.
- Kreması için peynirler uygun bir kaba alınır toz şeker ilave edilerek karıştırılır. Krema vanilya eklenir tekrar karıştırılır.
- Yumurtalar tek tek eklenerek karıştırılır. Un ve nişasta eklenir bir el daha karıştırdıktan sonra kalıba dökülür.
- Kalıp uygun bir fırın tepsisine yerleştirilir. 2-3 su bardağı soğuk su eklenir ve evvelden ısıtılmış 200 c fırında pişmeye bırakılır.
- Sosu için reçel blenderdan geçirilir. Nişasta, limon tuzu ve şu eklenerek karıştırılıp ocağa alınır.
- Güzelce kaynatıp kıvam alınca ocaktan alıp ılınmaya bırakılır.
- Üzeri kızaran keke sosu ek edilir isteğe bağlı süslenerek 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edilir.