Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vişneli Saray Lokumu

Vişneli Saray Lokumu
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
visneli-saray-lokumu.jpg

Vişneli Saray Lokumu Tanımı İçin Gereçler


Muhallebisi için:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı (tepeleme) un
  • 2 paket vanilya
  • 50 gram tereyağı
Vişne sosu için:
  • 3,5 su bardağı vişne suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 (yarım) çay bardağı toz şeker
Üzeri için:
  • 1.5 su bardağı hindistan cevizi

Vişneli Saray Lokumu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Süt, şeker, nişasta ve unu bir tencereye alın ve güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altını açın ve kaynayana dek karıştırarak pişirin.
  2. Piştikten sonra içine tereyağı ve vanilyayı ekleyin ve tereyağı eriyene dek karıştırdıktan sonra, bir el blenderı ile pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.
  3. Büyük dikdörtgen fırın tepsisinin tabanına çokça hindistan cevizini serpin.
  4. Üstüne hazırladığınız muhallebiyi dökün.
  5. Farklı bir tencereye vişne suyunu, unu, nişastayı ve toz şekeri alın ve güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altını açın.
  6. Daima karıştırarak koyu bir kıvam alıp, kaynayana dek pişirin.
  7. Hazırladığınız vişne sosunu muhallebinin üstüne döküp, güzelce yayın ve oda ısısına geldikten sonra buzdolabına soğuması için kaldırın.
  8. Yaklaşık 6 saat kadar buzdolabında (mümkünse 1 gece dinlendirin) soğuduktan sonra şerit halinde dilimleyin ve rulo haline getirip servis edin. Afiyetler olsun!❤️.
Vişneli Saray Lokumu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Saray Lokumu Aşk Lokumu Tarifi İçin Malzemeler 1,5 su bardağı süt3,5 yemek kaşığı toz şeker3,5 yemek kaşığı irmik1/2 (yarım) paket toz kremşanti Bulamak için; Hindistan ceviziKakaoAntep fıstık tozu Saray Lokumu Aşk Lokumu Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Küçük bir tencere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Fındıklı Saray Lokumu-Sultan Lokumu Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı süt1 su bardağından 1 parmak eksik irmik1 su bardağı toz şekerYarım yemek kaşığı tereyağı1 paket vanilya1 paket toz krem şantiFındık içi1 su bardağı toz hindistan cevizi Fındıklı Saray Lokumu-Sultan Lokumu Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Kolay Saray Sarması Tanımı İçin Gereçler Muhallebisi için; 4 su bardağı süt (200ml)4 yemek kaşığı şeker2 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı nişasta50 gram tereyağı Vişneli sos için; 3 su bardağı vişne suyu (Evde yapılmışda olabilir)2 yemek kaşığı nişasta1 yemek kaşığı un Üzeri için; 1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Tabanı için: 200g petibör bisküvi3 yemek kaşığı tereyağı Muhallebisi için: 1 litre süt1 su bardağı piyale irmik1 su bardağı toz şeker1 paket vanilya Vişne katmanı için: 1 su bardağı dondurulmuş vişne1 su bardağı suyarım su bardağından biraz fazla toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Vişneli Muhallebi Tanımı İçin Gereçler 1 litre süt3 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı nişasta1 su bardağı şeker1 vanilya1 paket kremşanti Sosu için; 1 su bardağı kadar vişne3 yemek kaşığı şeker1 yemek kaşığı nişasta1 su bardağı su Tabanı için; 1 paket burçak bisküvi Vişneli Muhallebi Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt