
Vişneli Saray Lokumu Tanımı İçin Gereçler
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı (tepeleme) un
- 2 paket vanilya
- 50 gram tereyağı
- 3,5 su bardağı vişne suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1/2 (yarım) çay bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı hindistan cevizi
Vişneli Saray Lokumu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt, şeker, nişasta ve unu bir tencereye alın ve güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altını açın ve kaynayana dek karıştırarak pişirin.
- Piştikten sonra içine tereyağı ve vanilyayı ekleyin ve tereyağı eriyene dek karıştırdıktan sonra, bir el blenderı ile pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.
- Büyük dikdörtgen fırın tepsisinin tabanına çokça hindistan cevizini serpin.
- Üstüne hazırladığınız muhallebiyi dökün.
- Farklı bir tencereye vişne suyunu, unu, nişastayı ve toz şekeri alın ve güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altını açın.
- Daima karıştırarak koyu bir kıvam alıp, kaynayana dek pişirin.
- Hazırladığınız vişne sosunu muhallebinin üstüne döküp, güzelce yayın ve oda ısısına geldikten sonra buzdolabına soğuması için kaldırın.
- Yaklaşık 6 saat kadar buzdolabında (mümkünse 1 gece dinlendirin) soğuduktan sonra şerit halinde dilimleyin ve rulo haline getirip servis edin. Afiyetler olsun!
.