Vişneli Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne
- 1 tatlı kaşığı kimyon, karabiber, nane (İstediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet ufak doğranmış kuru soğan
- 1 kilo yaprak
Vişneli Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pirinç, bulgur yıkanır bir kaba alınır.
- Daha sonra tüm materyalleri çiğ eklenir düzgünce karıştırılır.
- Yapraklar sarılır tencereye dizilir.
- Üzerine bir tatlı kaşığı tuz ve iki parmak geçecek kadar üzerine su eklenir pişirilir. Afiyet olsun.