Vişneli Tart Tanımı İçin Gereçler
Tart hamuru için;
- 125 gram tereyağ (margarinde olur)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2, 5-3 su bardağı un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
- 300 gram donmuş vişne
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
Vişneli Tart Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için gereçleri yoğurma kabına alıyoruz güzelce yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz 15 dk kadar dolapta dinlendiriyoruz.
- Vişneleri tencereye alıyoruz, nişasta ve şekeri ilave edip 5 dk kadar karıştırarak ağırlaşıncaya kadar pişiriyoruz.
- Hamurumuzdan bir avuç kadar parçayı ayırıp kalıbımıza yerleştiriyoruz.
- Vişneli harcımızı koyup kalan hamurdan rulo biçiminde kesimler yapıp tartımızın üzerine yerleştiriyoruz.
- 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz, çıkınca üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun
????????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.