iltasyazilim
FD Üye
vitamin çeşitleri nelerdir,
vitamin hangi besinlerde bulunur ve yararları nelerdir
A Vitamini
Vücudun gelişmesi, göz sağlığı, solunum sistemi ve sağlıklı bir cilt icin gereklidir
Karaciğer, yağsız et, süt, tereyağı, yumurta, yeşil ve sarı sebzelerde bulunur
B Vitamini
B1, B2, B6 ve B12 vitaminlerini içine alan gruptur Iştah, sindirim ve sinir sistemi için gereklidir
B grubu vitaminler; tahıllar, yağsız et, böbrek, kalp, beyin, karaciğer, yerfıstığı, tavuk, ceviz, yumurta, kepek ekmeği ve yağlı tohumlarda bulunur
B1 Vitamini
Buğday, pirinç, darı, yulaf, darı, çavdar ve bunlarla yapılan besinlerde, kepek ekmeğinde, mantar ve bira mayasında bulunur
B2 Vitamini
Süt, peynir, yoğurt ve koyu yeşil yapraklı sebzelerde vardır
B12 Vitamini
Karaciğer, et ve yumurtada bulunur
C Vitamini
Vücudun direncini artırır, mikrobik hastalıklardan korur, dokuların ve diş etlerinin sağlığı için lazımdır En çok sigara içenlere gereklidir
Portakal, mandalina, greyfurt, limon, havuç, çilek, kavun, taze kırmızı ve yeşil biber, beyaz ve kırmızı lahana, maydanoz, kuşburnu ve yeşil sebzelerde bulunur
D Vitamini
Kalsiyum ve fosforun emilerek vücuda yararlı bir ülkü gelmesi, kemiklerin gelişmesi için lazımdır Balıkyağı, süt ve tereyağında bulunur
E Vitamini
Artma ve üreme için gereklidir Buğday, pirinç, darı, darı, çavdar, marul, soya, yerfıstığı, kabak çekirdeği, badem, susam, ceviz, zeytinyağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, pamukyağı ve yeşil sebzelere bulunur
K Vitamini
Kanın bayağı sürede pıhtılaşması için gereklidir Et, karaciğer, domates, kabak, karnıbahar, ıspanak ve diğer yeşil yapraklı sebzelerde vardır *
vitamin hangi besinlerde bulunur ve yararları nelerdir
A Vitamini
Vücudun gelişmesi, göz sağlığı, solunum sistemi ve sağlıklı bir cilt icin gereklidir
Karaciğer, yağsız et, süt, tereyağı, yumurta, yeşil ve sarı sebzelerde bulunur
B Vitamini
B1, B2, B6 ve B12 vitaminlerini içine alan gruptur Iştah, sindirim ve sinir sistemi için gereklidir
B grubu vitaminler; tahıllar, yağsız et, böbrek, kalp, beyin, karaciğer, yerfıstığı, tavuk, ceviz, yumurta, kepek ekmeği ve yağlı tohumlarda bulunur
B1 Vitamini
Buğday, pirinç, darı, yulaf, darı, çavdar ve bunlarla yapılan besinlerde, kepek ekmeğinde, mantar ve bira mayasında bulunur
B2 Vitamini
Süt, peynir, yoğurt ve koyu yeşil yapraklı sebzelerde vardır
B12 Vitamini
Karaciğer, et ve yumurtada bulunur
C Vitamini
Vücudun direncini artırır, mikrobik hastalıklardan korur, dokuların ve diş etlerinin sağlığı için lazımdır En çok sigara içenlere gereklidir
Portakal, mandalina, greyfurt, limon, havuç, çilek, kavun, taze kırmızı ve yeşil biber, beyaz ve kırmızı lahana, maydanoz, kuşburnu ve yeşil sebzelerde bulunur
D Vitamini
Kalsiyum ve fosforun emilerek vücuda yararlı bir ülkü gelmesi, kemiklerin gelişmesi için lazımdır Balıkyağı, süt ve tereyağında bulunur
E Vitamini
Artma ve üreme için gereklidir Buğday, pirinç, darı, darı, çavdar, marul, soya, yerfıstığı, kabak çekirdeği, badem, susam, ceviz, zeytinyağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, pamukyağı ve yeşil sebzelere bulunur
K Vitamini
Kanın bayağı sürede pıhtılaşması için gereklidir Et, karaciğer, domates, kabak, karnıbahar, ıspanak ve diğer yeşil yapraklı sebzelerde vardır *