Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yaygın hastalıklarla savaşmak için 14 yiyecek

Yaygın hastalıklarla savaşmak için 14 yiyecek
0
105

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Vücudun düzgün çalışması için gerekli olan tüm hususları içeren sağlıklı ve istikrarlı bir beslenme, genel sıhhati artırmaya ve sağlıklı kalmanıza yardımcı olur. Birtakım besinler vitamin, mineral ve içerdikleri muhakkak unsurlar sayesinde hastalıkların önlenmesi yahut tedavisinde bilhassa faydalıdır.

Limon yahut sarımsak üzere besinlerin yararlı özellikleri aslında yaygın olarak biliniyor. Lakin yaygın olarak bilinmeyen ve hastalıklarla çabada hayli tesirli olan farklı besinler da var.

İşte sıhhat için yenecekler listesine eklenecek 14 yiyecek:

yaygin-hastaliklarla-savasmak-icin-14-yiyecek_7791.jpg

Elma


Elmalar su, vitamin ve mineral açısından zengindir ve bedeni arındırmak, kolesterol düzeylerini düşürmek, kalp ve damar sistemini korumak ve diyabetle savaşmak için çok yararlıdırlar.

Çiğ olarak yenilirse damar büzücü özelliklere sahiptirler. Elmalar kabızlığa karşı faydalı bir dermandır.

yaygin-hastaliklarla-savasmak-icin-14-yiyecek_2412.jpg

Kabak

İltihap önleyici özelliklere sahip olan, sirkülasyon sistemini koruyan ve hücresel yaşlanmayı yavaşlatan beta karoten ve beta kriptoksantin başta olmak üzere antioksidanlar açısından zengindir.

Çok taraflı bir besin olan balkabağı, mezelerden tatlılara kadar birçok tanımda kullanılabilir.

yaygin-hastaliklarla-savasmak-icin-14-yiyecek_9724.jpg

Bal

Bal, düzgün bir doğal tatlandırıcı olmasının yanı sıra çok enerjik ve kolay sindirilebilir bir besindir.

Solunum yolları üzerinde faydalı tesiri vardır, öksürük ve soğuk algınlığı ile savaşmaya yardımcı olur. Birebir vakitte kıymetli antibakteriyel ve iltihap önleyici özelliklere sahiptir.

yaygin-hastaliklarla-savasmak-icin-14-yiyecek_3028.jpg

Yoğurt ve kefir

Mükemmel bir kalsiyum, protein ve probiyotik kaynağı olan yoğurt ve kefir, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve bağırsak bakteri florasını dengelemek için yararlıdır.

yaygin-hastaliklarla-savasmak-icin-14-yiyecek_9234.jpg

Ananas

Ananas, bromelain içeriği sayesinde güçlü iltihap ve ödem önleyici ve idrar söktürücü özelliklere sahip bir besindir.

Bu yararların bozulmaması için çiğ olarak tüketilmesi tercih edilir.

yaygin-hastaliklarla-savasmak-icin-14-yiyecek_8675.jpg

Ceviz

Ceviz, fındık, antep fıstığı ve badem üzere farklı kuruyemiş çeşitleri farklı yüzdelerde de olsa birebir besinlerden oluşur.

Dolaşım sistemi üzerinde olumlu tesirleri vardır, kalp problemlerinin ve kanserlerin önlenmesine yardımcı olurlar bulunurlar ve şeker hastalığına karşı yararlıdırlar.

yaygin-hastaliklarla-savasmak-icin-14-yiyecek_5457.jpg

Zencefil

Zencefil doğal bir iltihap gidericidir, hem kas hem de eklem ağrılarına ve soğuk algınlığına karşı çok tesirlidir. Ayrıyeten bilhassa hamilelik devrinde mide bulantısını gidermeye yardımcı olur ve bitki çaylarına, bisküvilere, yoğurda veya pişirildikten sonra yahut yemeklere birkaç çay kaşığı ek edilerek tüketilebilir.

Alternatif olarak, zencefil çayı hazırlayarak da tüketebilirsiniz.

yaygin-hastaliklarla-savasmak-icin-14-yiyecek_3022.jpg

Brokoli

Kalorisi düşük lakin mineraller, vitaminler ve lif açısından hayli güçlü olan brokoli, bağışıklık sistemini güçlendirmeye, kronik kabızlık sıkıntılarıyla savaşmaya yardımcı olur ve ekseriyetle arındırıcı ve detoks edici özelliklere sahiptir.

yaygin-hastaliklarla-savasmak-icin-14-yiyecek_9144.jpg

Fasulye

Fasulye, yüksek protein içeriği sayesinde ete eksiksiz bir alternatiftir. Fasulyenin içeriğindeki yüksek lif içeriği bağırsak sıkıntılarına karşı yardımcı olur.

Kan şekerini sabit tutma özelliği olan fasulyeler diyabete karşı çabada tesirlidir. Çok çeşitli biçimlerde, çorbalarda, yemeklerde, soğuk yemeklerde yahut garnitür olarak yenilebilirler.

yaygin-hastaliklarla-savasmak-icin-14-yiyecek_6914.jpg

Yulaf

Çözünür lif bakımından varlıklı olan yulafın şeker oranı düşüktür, kilo verme diyetlerinde ve kolesterolü denetim altında tutmanın gerekli olduğu durumlarda epey yararlıdır.

Ayrıca bağırsak aktivitesini düzenlemeye, şişkinlik ve su tutulmasına karşı savaşmaya ve kalp ve damar sistemini müdafaaya yardımcı olur.

yaygin-hastaliklarla-savasmak-icin-14-yiyecek_4977.jpg

Patates

Besleyici ve çok sindirilebilir olan patatesler, yüksek besin içeriğine sahiptir. Bağırsak sıhhatini güzelleştirirler ve su ve potasyum bakımından zengindirler.

Hipertansiyona karşı çabada uygundurlar. Bununla birlikte, nitekim sağlıklı olmaları için haşlanmaları yahut fırınlanmaları gerekir, kızartmaların tüketilmesi önerilmez.

yaygin-hastaliklarla-savasmak-icin-14-yiyecek_3495.jpg

Yumurta akı

Protein açısından çok güçlü fakat kalori içeriği çok düşük olan bu yumurta akı, bedendeki şeker ve kolesterol düzeylerinin denetim altında tutulmasını sağlar.

Özellikle zayıflama diyetleri ve diyabet üzere hastalıklar için uygundur.

yaygin-hastaliklarla-savasmak-icin-14-yiyecek_1245.jpg

Ispanak

Vitamin ve mineraller açısından güçlü olan ıspanakların sıhhate birçok yararı vardır. Su tutulumunu önleyen ve müshil gibisi özelliklere sahip olan ıspanaklar, kalp ve damar sisteminin düzgün çalışmasını sağlarlar ve bağışıklık sistemini güçlendirirler.

Ispanağın besin içeriğinin bozulmasını önlemek için çiğ olarak, salatalarda, tahminen yağ ve limonla tatlandırarak tüketilmesi tavsite edilir.

yaygin-hastaliklarla-savasmak-icin-14-yiyecek_7973.jpg

Biber

Özellikle C vitamini ve provitamin A üzere antioksidan unsurlar açısından güçlü olan biberler, çeşitli hastalıkların önlenmesi için tavsiye edilirler.

Özellikle hücresel yaşlanmaya karşı müdafaa sağlarlar ve kalp ve damar sisteminin sıhhatini müdafaaya yardımcı olurlar. Besin içeriklerini sağlam tutmak için salatalarda çiğ olarak tüketilmesi tavsiye edilir. Biberlerin pişirilmesi C vitamini içeriğinin yarısından fazlasını yok eder.
 

Similar threads

KIŞ MEYVESİ, ANTİOKSİDAN VE VİTAMİN DEPOSU NAR Türkiye‘de nar üretiminin % 61,8’i Akdeniz, % 23,3’ü Ege ve % 9,1’i de Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yapılmaktadır. En fazla nar üretilen ilimiz ise Antalya’dır. Narın, rengi açık pembeden koyu kırmızıya, tadı tatlıdan ekşiye değişen 50 kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Bağışıklık sistemimizi güçlendirmeyi umumiyetle kış aylarında daha ziyade aklımızdan geçiririz. Soğuk havaların tesiri ile mikroplardan korunmak, grip olmak üzere kaygılarımız olur. Aslında bütün bir yıl boyunca sağlıklı bir bağışıklık sistemine gereksinimimiz vardır. Enfeksiyonlara yakalanmamak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
134
Beslenme, genel olarak sıhhati ve kalbi muhafazada temel bir rol oynar. Dünya Sıhhat Örgütü (DSÖ) kalp ve damar hastalıklarının 1/3'ünün sağlıklı ve istikrarlı beslenme ile önlenebileceğini belirtiyor. Meyve ve sebzeler, baklagiller, kepekli tahıllar, ayrıyeten çay, bitter çikolata ve elma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Vaktinde tüketilen meyveler yahut sebzeler, başka vakitlerde tüketildiklerine oranla bedendeki vitamin oranını arttırmaktadırlar. Siz de kendinizi canlı, enerjik ve kış soğuklarına karşı güçlü hissetmek istiyorsanız, kesinlikle kış mevsimine ilişkin zerzevat ve meyveleri tüketmeye ehemmiyet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Vitamin, hayatımızı sürdürebilmek için aldığımız besinlerdeki faydalı basit bileşiklerdir Vitaminlerin tümü vücut fonksiyonlarının devamlılığında büyük rol oynar Suda ve yağda eriyen olarak ikiye ayrılırlar Vitamin insan vücudu için çok faydalıdır Vitamin eksikliğinde mutlaka bir doktora...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
858,465Konular
981,138Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt