Yaz aylarında sağlık durumu açısından beslenmeye uyarı edilmeli İşte Medicana International Samsun Hastanesi Besin ve Perhiz Bölümünden Dyt Demet Sayar'dan önerileryazaylarindabeslenmenasilolmalidir5c43d976d245fjpegalt Yaz aylarında beslenme nasıl olmalıdır?Karpuz Yüksek antioksidan düzeyine sahip olan karpuz, A ve C vitaminlerinden epeyce zengin bir meyvedir Vücutta su kaybını önlemektedir Özellikle potasyum ve magnezyum açısından yüksek önemi vardır Yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvesi olan karpuzun tüketiminde porsiyonlara dikkat edilmelidir çünkü 1 dilimi 45 kaloridir Karpuz yemeklerden minimum 23 saat sonradan tüketilmelidir yazaylarindabeslenmenasilolmalidir5c43d977b7151jpegalt Yaz aylarında beslenme nasıl olmalıdır?Kuinoa Bulgur parça başına eş “glütensiz bir besindir Hazmı kolay, protein içeriği yüksektir Bütün taneli tahıllar içerir, B vitamin deposudur ve E vitamini yüksektir Demir ve çinko değeri bakımından zengindir Yaz mevsiminde salatalarda haşlanmış olarak tüketilebiliryazaylarindabeslenmenasilolmalidir5c43d977d63bcjpegalt Yaz aylarında beslenme nasıl olmalıdır?Yulaf Ezmesi Düşük kalorili ve tok tutucudur İçerisinde B komplex vitaminler, protein, yağ ve mineraller vardır Bilhassa kan şekerini stabilizatör özelliği sebebi ile kan şekeri olanla düşüklüğü ve diyabet hastalarında tüketilmesi önerilir İçerdiği lif yoğundur ve kabızlık şikayeti olanlarda süratli çözüm olabilmektedir Kilo belirlemek isteyenlerin yazın vazgeçilmez besini olmalıdıryazaylarindabeslenmenasilolmalidir5c43d977f3bd0jpegalt Yaz aylarında beslenme nasıl olmalıdır?Enginar “Ciarin asidi içeriğine sahip olan enginar; hücre yenilenmesinde kayda değer bir sebzedir Karaciğer üstünde koruyucu özelliğe sahiptir Safra salgılanmasını artırır ve hazımsızlığa iyi kazanç Böbreklerde üre konsantrasyonunu yükseltir ve idrar söktürücü nitelik gösterir Toksin atımında da faydalıdır Kolesterol düşürücü özelliği olan enginarın %75’in üstünde akıcı içeriği vardır Karbonhidrat içeriği doygunluk duygusal sağlar A ve C vitamini yüksek, yağ oranı düşüktüryazaylarindabeslenmenasilolmalidir5c43d9781d365jpegalt Yaz aylarında beslenme nasıl olmalıdır?style width:640px;Kabak Yaz mevsiminde dolması, çorbası, salatası, mezesi, tatlısı, böreği ve zeytinyağlısı yapılabilen en elverişli sebzedir Epeyce düşük kalorili bir sebze olmasının yanında lif açısından da fazla zengindiryazaylarindabeslenmenasilolmalidir5c43d978239d8jpegalt Yaz aylarında beslenme nasıl olmalıdır?Artan değişken ihtiyacı için:Su, Soda, Limonata Akıcı gereksinimi yaşa ast olarak değişse de jurnal olarak 1,5 litrenin üstünde olmalıdır; oysa sıcak havalarda ise bu oran 3 litreye yakın olabilmektedirKilo almamak ve vücudun su kaybını engellemek için gelişen istikrarsız ihtiyacını yerine getirmek gerekir Sade soda, ter ile birlikte atılan minerallerin karşılanmasını da kolaylaştırmaktadıryazaylarindabeslenmenasilolmalidir5c43d9782a377jpegalt Yaz aylarında beslenme nasıl olmalıdır?Serinlemek için Cacık, yoğurt fazla yardımsever Yoğurt, Ayran, Cacık Yaz aylarında yoğurt bağırsak düzenleyici olması ve yardımsever bakteri içermesi sebebi önemlidirAynı zamanda ferahlatıcı de olan yoğurt kalsiyumdan nedeniyle sadece kemik ve dişler için değil, içeriğindeki magnezyum ve potasyumdan nedeniyle kas fonksiyonları ve asap iletimleri için önemlidir Potasyum diğer taraftan vücuttaki su, asit ve baz dengesi içinde gereklidir yazaylarindabeslenmenasilolmalidir5c43d97849e28jpegalt Yaz aylarında beslenme nasıl olmalıdır?