Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yedikçe Yedirten Etli Çiğ Köfte

Yedikçe Yedirten Etli Çiğ Köfte
0
54

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Yedikçe Yedirten Etli Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram çiğ köftelik esmer bulgur
  • 250 gram yağsız kıyma (Çiğ köftelik)
  • 1 büyük soğan
  • 3 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı acı/tatlı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1,5 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kimyon
  • 1 adet limon
  • 1/2 (yarım) çay bardağı nar ekşisi
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1/2 (yarım) demet nane
  • 4-5 taze soğan
Yoğurmak için;
  • Bir ölçü buz

Yedikçe Yedirten Etli Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Domateslerimizi rendeleyelim. Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayalım (Dilerseniz rendelebilirsiniz) çiğ köfte tepsimize doğradığımız soğan ve sarımsakla birlikte salçalar ve baharatları ekleyip 5-10 dakika yoğurur biçimde büsbütün karışmasını sağlayalım.
  2. Daha sonra bulgurumuzu ekleyip rendelenmiş domatesleri üzerine ekleyerek yoğuralım. Yoğurma sürecine 15-20 dakika devam edelim. Orta ara buz ekleyerek bulgurun şişmesini engelleyelim.
  3. Bu müddetin sonunda kıymamızı ekleyerek 1 saat kadar yoğuralım. Sonrasında 20 dakika dinlenmeye bırakalım. Daha sonra limon, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyip 5 dakika daha yoğuralım.
  4. Son olarak nane, maydanoz ve taze soğanı ince ince kıyarak çiğköfteye ekleyelim, karıştıralım. Servise hazır afiyet olsun.
Yedikçe Yedirten Etli Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Yedikçe Yedirten Etsiz Çiğ Köfte Tanımı İçin Materyaller 3,5 su bardağı ince bulgur4 dolu yemek kaşığı domates salçası2 yemek kaşığı biber salçası (Hafif acılı)1 tane domates1-2 tane soğan3 diş sarımsakZeytinyağı3 yemek kaşığı pulbiber1 tatlı kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Kısır Adana Yöntemi (Yedikçe Yedirten) Tanımı İçin Malzemeler 4 su bardağı pilavlık bulgur yahut ince bulgur1 yemek kaşığı biber salçasıYarım yemek kaşığı domates salçası1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı kimyonTuz1 su bardağı zeytinyağı5 kol yeşil soğanMarulYeşil...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Etli Çiğ Köfte Tanımı İçin Gereçler Yarım kilo yağsız kıyma1 büyük soğan1 çay bardağı dolusu domates ve biber salçası4 diş sarımsak3 yemek kaşığı ince bulgur2 tatlı kaşığı pul biber2 tatlı kaşığı toz biber1 çay kaşığı tarçın1 tatlı kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı yenibahar2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Domates Soslu Makarna (Yedikçe Yedirten) Tanımı İçin Malzemeler 1 paket makarna2 yemek kaşığı sıvı yağTuzKaynar su Domates sosu için: 1 soğan7 yemek kaşığı domates konservesi yahut 3 domates rendesi1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biberYarım çay bardağı zeytinyağı alanda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Parmak Yedirten Karbonatlı Köfte Tanımı İçin Malzemeler 400 gram köftelik kıymaYarım çay bardağı galeta unu1 adet yumurta1 tutam maydanoz1 adet orta uzunluk soğan1 çay kaşığı tepeleme karbonat1 çay kaşığı tepeleme kimyon1 çay kaşığı tepeleme köfte baharatı1 çay kaşığı tepeleme tuz1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
858,481Konular
981,456Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt