Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yeşil çayı neden içmeliyiz?

Yeşil çayı neden içmeliyiz?
0
123

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
105386.jpg
105386.jpg
Yeşil çay, camellia sinensis yapraklarından üretilir.Bu siyah çayın da kaynağıdır ama gördüğü süreç çok farklıdır. Yeşil çay kısa bir süreçten sonra fermantasyona uğramadan tasarrufa hazır hale getirilir, ama siyah çay daha çok kavrulur ve fermantasyona uğrar bu da siyah çayın içindeki antioksidanları kaybetmesine yol açar. Yeşil çay içindeki kateşin unsuru, yeşil çay çok süreç görmediği için kaybolmaz bu husus mahsusen polifenolle birlikte çok tesirlidir. Yeşil çay yaklaşık 5000 yıldır Çin’de, Japonya’da ve Hindistan’da tıbbi gayelerle kullanılmıştır.E vitamini açısından zengindir.Yeşil çay da krom, manganez, selenyum ve çinko üzere ve birtakım mineraller, bitkisel A vitamini, E vitamini, C vitamini bulunur. Bu içeriği yeşil çayı güçlü bir antioksidan yapar.

Yeşil çayda bulunan ‘epi-gallo-kateşin-3-gallat’ ismi verilen ve kısaca EGCG olarak isimlendirilen bir biyolojik öğenin vücuttaki yağ yakım suratını artırarak obeziteyle savaşmada rol oynayabileceği bildirilmektedir. Çeşitli çalışmalarda yeşil çayda bulunan kateşinlerden yüksek nispette alan insanların total, deri altı karın yağlarında ve trigliseridlerinde büyük düşüş gözlendiği bildirilmiştir. Araştırmacılar, yeşil çayla alınan kateşinin, sindirim sisteminde enzimlerin aktivitesini yavaşlatarak ve kalorilerin bağırsaklar tarafından emilimini azaltarak, kilo kaybını artıracağı üzerinde durmaktadır.

Ortalama bir kupa yeşil çayda, 50-150 mg. arasında polifenol bulunmaktadır. Önerilen ölçüyse günde 2-3 kupa yeşil çay yahut 100-750 mg./yeşil çay ekstresi almaktır. Lakin kafein içeren çay uykusuzluk anksiyete, huzursuzluk ve baş ağrısına yol açabilir. Kafeine çok hassas bireyler için yeşil çay ekstresi almak daha uygun bir alternatiftir.

Yeşil çayın yararlarını özetleyecek olursak;

Damar sertliği riskini azaltır.

Kılcal damarları büzerek ödem oluşmasını önler.

Deriyi besler

Kalp ve dolaşım sistemini olumlu tesirler

Kemik erimesini pürüzler, kemik mineral yoğunluğunu artırır.

Mide ve barsak meselelerini hafifletir.

Vücuttaki yağların yakılma sürecini hızlandırarak diyetleri destekler.

Alerjilere âlâ gelir

Bağışıklık sistemini destekler, grip belirtileri ve soğuk algınlığı tedavisinde yardımcıdır.

İltihabı ve ödemi pürüzler

 

Similar threads

Yeşil Çay, Camellia Sinensis isimli bitkinin yeşil yapraklarından elde edilen bir eserdir. Bu bitkinin değişik sistemlerle işlenme durumuna nazaran çayın tipi değişmektedir. Yerkürede üretilen çayın 1/4'ü yeşil çay olarak tüketilmektedir. Yeşil çay üretimde en önemli memleketler Japonya, Çin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
145
Bazal metabolizma bir insanın istirahat halinde günlük hayatını idame ettirebilmek için gereksinim duyduğu minimum kaloridir. Metabolik sürat; vücudunuzun aldığı besinleri güce dönüştürme ve bu enerjiyi kalori olarak yakma kapasitesini söz eder. Metabolizmanız gereğince çalışıyorsa, aldığınız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
141
SIHHATIMIZ ve YEŞİL ÇAY Çin beslenmesinin 4000 yıllık değişmez bir modülü olan yeşil çay şu an tüm yerkürenin bildiği, tüketmekten keyif aldığı bir içecek haline geldi. Yeşil çayı gayrı çaylardan ayıran en büyük özelliği tedavi etmedeki tesiri. Gün içinde içilen 2 bardak yeşil çayın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
Çay, Camellia sinensis olarak bilinen bir bitkinin yapraklarından elde edilen bir içecektir. Üç farklı biçimde elde edilen çay; yeşil çay, siyah çay ve oolong çay olarak bilinmektedir.Yeşil çay fermente edilmemiş, siyah çay tam fermente edilmiş ve oolong çay ise, yarı fermente edilmiş bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
175
Ülkemizde üretimi ve tüketimi oldukça yaygın olan çay, dünyada sudan sonra en fazla tüketilen içecektir. Lezzetinin yanı sıra özellikle son yıllarda yapılan çalışmalarla çayın sağlığı iyileştirici etkileri tekrar gündeme gelmiştir. Çayın antioksidan özellik gösteren flavonoidler bakımından...
Cevaplar
0
Görüntüleme
141
858,460Konular
981,104Mesajlar
29,527Kullanıcılar
ConsternatedSon üye
Üst Alt