Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yiyecek alırken bunlara dikkat!..

Yiyecek alırken bunlara dikkat!..
0
142

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Satın alacağınız yumurtaları önce ışığa tutun Sarısı ortada yok, kabuğa yakın duruyorsa yumurta bayattır Solungaçları kırmızı olmayan, pulları dökülen, gözleri çökmüş balıktan uzakta durun Tavuk alırken ise derisinin rengine bakın, sarı olmasın





Et ve şarküteri



Yağsız etin besleyici değeri daha yüksektir



Yağlı ördek ve kaz eti yerine hindi ve tavuğu tercih edin



Yağ tüketiminizi azaltmak için derisiz beyaz et satın alın



Taze beyaz etin kalitesine dikkat edin Derisi sararmış, kurumuş kümes hayvanı eti almayın



Etler hemen tüketilmeyecekse birer yemeklik miktarlarda, yassı şekilde paketlenmiş olarak bayağı buzdolabı buzluklarında 1 hafta, derin dondurucularda 34 ay saklanabilir



Taze balığın solungaçları pembe ve aydınlık kırmızıdır, pulları yapış yapış, görünüşü diridir Bozulmamış ise gözleri aydınlık ve dışarı bombelidir



Beyaz veya açık renkli olan, tatlı su levreği veya dil balığı gibi balıklar, sert ve daha koyu renkli, uskumru, somon ve gibi balıklardan daha eksik yağ içerir



Süt ve süt ürünleri



Mikroorganizmalardan korunmak için iyi kaynatılmış, pastörizesterilize edilmiş süt ve ürünleri kullanılmalıdır



Pastörize şişe sütlerin kapakları açılmamış ve üretim tarihi ile satın alındığı tarih benzer veya fazla yakın olmalıdır



Pastörize edilmemiş sütler, kabardıktan sonradan 5 dakika kaynatılıp derhal soğutulmalıdır



Kaynatılmış ve pastörize sütler sırça kavanozda buzdolabında 12 gün, kutusu gevşemiş sterilize sütler azami 3 gün saklanabilir



Peynirler hoş kokmalı ve kalıbı ile benzer hacimde (taşmamalı) olmalıdır



Peynirlerin yüzeyi kesildiğinde kuru, ivedi parçalanan ve dökülür özellikte olmamalıdır



Ham sütten yapılmış peynir tüketilmemelidir



Yoğurt torbaya konup süzülür ve süzülen suyu atılırsa vitamin kaybı olur Yoğurt suyu çorba ve hamur işlerinde kullanılarak değerlendirilmelidir



Yumurta



Kabuğu pak, kendisi iri olmalıdır Kırık ve çatlak yumurtalar alınmamalı



Yumurta, buzdolabının özel bölümüne sivri kısmı alta gelecek şekilde yerleştirilmelidir Bu şekilde 10 gün saklanabilir



Taze yumurtanın sarısı, akı tarafından küre biçiminde sarmalanmıştır Kabuğu pürtüklüdür



Bayat yumurta kırıldığı zaman sarısı hemen dağılır ve akıyla karışır



Yumurta ışığa tutulduğu zaman taze yumurtanın sarısı ortada gözükür; yumurta bayatladıkça sarısında kabuğa doğru bir kayma görülür



Taze yumurta suya atıldığında dibe çöker, bayatladıkça yukarı doğru çıkar



Sebze ve meyve



Yeşil yapraklı sebzelerin yaprağı bol ve yeşil olanları daha iyidir



Patates ve soğanlarda çimlenme ve yeşillenme olmamalıdır



Şişmiş, paslı ve içindeki sıvıyı sızdıran konserveler alınmamalıdır



Meyvelerin iri ve gösterişli olanları değil, pörsümemiş ve sulu olanlarını seçin *
 

Similar threads

imagesyiyecekalirkenbunlaradikkat5ad5a66122b45 Satın alacağınız yumurtaları once ışığa tutun Sarısı ortada değil, kabuğa yakın duruyorsa yumurta bayattır Solungacları kırmızı olmayan, pulları dokulen, gozleri cokmuş balıktan uzak durun Tavuk alırken ise derisinin rengine bakın, sarı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
181
besin satın alma ve gizleme SÜT VE ÜRÜNLERİ Hastalık yapıcı mikroorganizmalardan korunmak için iyi kaynatılmış, pastörizesterilize edilmiş süt ve ürünleri kullanılmalıdır Pastörize veya sterilize edilmemiş sütler, kabardıktan sonra 5 dakika kaynatılıp hemencecik soğutulmalıdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Taze Balık Nasıl Seçilir Taze balığın sırları Nelerdir Balık satın alırken dikkat etmeniz gereken ayrıntıları biliyor musunuz; taze olup olmadığını nasıl anlayacağınızı? Hemencecik her yaşta sağlık durumu açısından büyük önem içeren, özellikle içerdiği yağ asitleriyle beslenmede manâlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
156
Meyvelerin kocaman ve abartılı olanları değil, sürükleyici, çürüksüz, pörsümemiş, sulu ve nefis olanlarını seçilmeli Iri, abartılı starking elmanın içi unlandığından, minik Amasya elmasından daha lezzetsizdir Portakalın kabuğu ince olanı, mandalinanın çekirdeksiz olanını seçiniz Yeşil yapraklı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
139
Bilinçli Alışveriş Nasıl Yapılır? Meyvelerin iri ve abartılı olanları değil, sürükleyici, çürüksüz, pörsümemiş, sulu ve lezzetli olanlarını seçilmeli Iri, gösterişli starking elmanın içi unlandığından, minik Amasya elmasından daha lezzetsizdir Portakalın kabuğu ince olanı, mandalinanın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
858,518Konular
981,149Mesajlar
31,018Kullanıcılar
hafiz34Son üye
Üst Alt