Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yiyecek alırken bunlara dikkat!..

Yiyecek alırken bunlara dikkat!..
0
180

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,762
Etkileşim
88
Puan
48
F-D Coin
0
imagesyiyecekalirkenbunlaradikkat5ad5a66122b45



Satın alacağınız yumurtaları once ışığa tutun Sarısı ortada değil, kabuğa yakın duruyorsa yumurta bayattır Solungacları kırmızı olmayan, pulları dokulen, gozleri cokmuş balıktan uzak durun Tavuk alırken ise derisinin rengine bakın, sarı olmasın





Et ve şarkuteri



Yağsız etin besleyici değeri daha yuksektir



Yağlı ordek ve kaz eti yerine hindi ve tavuğu tercih edin



Yağ tuketiminizi azaltmak icin derisiz beyaz et satın alın



Taze beyaz etin kalitesine dikkat edin Derisi sararmış, kurumuş kumes hayvanı eti almayın



Etler hemen tuketilmeyecekse birer yemeklik miktarlarda, yassı şekilde paketlenmiş olarak normal buzdolabı buzluklarında 1 hafta, derin dondurucularda 34 ay saklanabilir



Taze balığın solungacları pembe ve parlak kırmızıdır, pulları yapışık, gorunuşu diridir Bozulmamış ise gozleri parlak ve dışarı bombelidir



Beyaz veya acık renkli olan, tatlı su levreği veya dil balığı gibi balıklar, sert ve daha koyu renkli, uskumru, somon ve gibi balıklardan daha az yağ icerir



Sut ve sut urunleri



Mikroorganizmalardan korunmak icin iyi kaynatılmış, pastorizesterilize edilmiş sut ve urunleri kullanılmalıdır



Pastorize şişe sutlerin kapakları acılmamış ve uretim tarihi ile satın alındığı tarih aynı veya cok yakın olmalıdır



Pastorize edilmemiş sutler, kabardıktan sonra 5 dakika kaynatılıp hemen soğutulmalıdır



Kaynatılmış ve pastorize sutler cam kavanozda buzdolabında 12 gun, kutusu acılmış sterilize sutler en fazla 3 gun saklanabilir



Peynirler hoş kokmalı ve kalıbı ile aynı hacimde (taşmamalı) olmalıdır



Peynirlerin yuzeyi kesildiğinde kuru, cabuk parcalanan ve dokulur ozellikte olmamalıdır



Ciğ sutten yapılmış peynir tuketilmemelidir



Yoğurt torbaya konup suzulur ve suzulen suyu atılırsa vitamin kaybı olur Yoğurt suyu corba ve hamur işlerinde kullanılarak değerlendirilmelidir



Yumurta



Kabuğu temiz, kendisi iri olmalıdır Kırık ve catlak yumurtalar alınmamalı



Yumurta, buzdolabının ozel bolumune sivri kısmı alta gelecek şekilde yerleştirilmelidir Bu şekilde 10 gun saklanabilir



Taze yumurtanın sarısı, akı tarafından kure şeklinde sarmalanmıştır Kabuğu purtukludur



Bayat yumurta kırıldığı zaman sarısı hemen dağılır ve akıyla karışır



Yumurta ışığa tutulduğu zaman taze yumurtanın sarısı ortada gozukur; yumurta bayatladıkca sarısında kabuğa doğru bir kayma gorulur



Taze yumurta suya atıldığında dibe coker, bayatladıkca yukarı doğru cıkar



Sebze ve meyve



Yeşil yapraklı sebzelerin yaprağı bol ve yeşil olanları daha iyidir



Patates ve soğanlarda cimlenme ve yeşillenme olmamalıdır



Şişmiş, paslı ve icindeki sıvıyı sızdıran konserveler alınmamalıdır



Meyvelerin iri ve gosterişli olanları değil, porsumemiş ve sulu olanlarını secin
 

Similar threads

Satın alacağınız yumurtaları önce ışığa tutun Sarısı ortada yok, kabuğa yakın duruyorsa yumurta bayattır Solungaçları kırmızı olmayan, pulları dökülen, gözleri çökmüş balıktan uzakta durun Tavuk alırken ise derisinin rengine bakın, sarı olmasın Et ve şarküteri Yağsız etin besleyici...
Cevaplar
0
Görüntüleme
142
Meyvelerin iri ve gosterişli olanları değil, duzgun, curuksuz, porsumemiş, sulu ve lezzetli olanlarını secilmeli İri, gosterişli starking elmanın ici unlandığından, kucuk Amasya elmasından daha lezzetsizdir Portakalın kabuğu ince olanı, mandalinanın cekirdeksiz olanını seciniz Yeşil yapraklı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Bilincli Alışveriş Nasıl Yapılır? Meyvelerin iri ve gosterişli olanları değil, duzgun, curuksuz, porsumemiş, sulu ve lezzetli olanlarını secilmeli İri, gosterişli starking elmanın ici unlandığından, kucuk Amasya elmasından daha lezzetsizdir Portakalın kabuğu ince olanı, mandalinanın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
Ozellikle basen gobek ve kalca zayıflatma icin kullanılacak bu mucize diyet sayesinde yaz aylarına formda ve zayıflamış olarak girebilecekiniz Ender Sarac tarafından ozel olarak dizayn edilen bu diyet formulu ile 20 gunde 5 kilo zayıflama ve incelmenin keyifli bir yolu olduğunu keşfedeceksiniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
Hamile Beslenmesi Hamile Beslenme Listesi imageshamilebeslenmesi5af787e73f0a7 KALSİYUM Kalsiyum, bebeğinizin gebeliğin 8 Haftasından itibaren oluşmaya başlayan kemik ve dişlerinin gelişimi icin gerekli bir mineraldir Gebelikte, normalde gerek duyduğunuz miktarın iki katı kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
148
858,518Konular
981,137Mesajlar
30,991Kullanıcılar
Üst Alt