Yoğurt Pastası Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
- 2 yumurta sarısı
- Yarım su bardağı şeker
- 1 limon kabuğu
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 1 fiske tuz
- 1 yemek kaşığı erimiş soğumuş tereyağı
- 2 yumurta akı
- 4-5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 buçuk su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı nişasta
Yoğurt Pastası Tanımı Yapılışı
- Hamuru için 2 yumurta sarısı ve şeker çırpılır.
- Üzerine rendelenmiş limon kabuğu, vanilya, kabartma tozu, un ve tereyağı eklenip yoğurulur.
- Hamur ikiye bölünür.
- Yarım modül merdaneyle açılır.
- Fırın kağıdı serilmiş. 22. 5 cm çapında kelepçeli kalıbın tabanına serilir.
- Akabinde krema için 2 yumurta akı ve şeker köpük olana kadar çırpılır.
- Yoğurt, nişasta ve vanilya eklenip çırpılır.
- Krema, sermiş olduğumuz hamurun üzerine dökülür.
- Hamurumuzun başka yarısı da kremanın üzerine rendelenir.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar denetimli pişirilir. Deneyenlere afiyet olsun????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.