Yoğurtlu Havuç Mezesi Tarifi (Dilimli Havuç Tarator) İçin Malzemeler
- 10 adet orta büyüklükte havuç
- 2-3 büyük yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 6-7 yemek kaşığı susuz yerinden yoğurt
- 1-2 diş rendenmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı ufaltılmış ceviz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yoğurtlu Havuç Mezesi Tarifi (Dilimli Havuç Tarator) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle havuçların kabuğunu soyup çok ince olacak biçimde halka halka dilimleyelim.
- Tavaya yağı alıp ısıtalım üzerine havuçları ve tuzu ilave edip arada karıştırarak kapağı kapalı bir şekilde havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- O arada yoğurt ve sarımsağı bir kapta karıştırıp güzelce çırpalım .
- Daha sonra pişen havuçları tavadan alıp servis edilecek tabağa bırakalım.
- Üzerine sarımsak ve yoğurdu dökelim.
- Son olarak tavada kalan yağa cevizi ekleyip 2-3 tur karıştıralım .
- Toz biberi ekleyip ocağı kapatalım ve yoğurtlu havuçun üzerine gezdirelim ve meze yenmeye hazır.
Yoğurtlu Havuç Mezesi Tarifi (Dilimli Havuç Tarator) Fotoğraflı Yapılışı