Yoğurtlu Havuç Mezesi Tarifi (Dilimli Havuç Tarator) İçin Malzemeler
- 10 adet orta büyüklükte havuç
- 2-3 büyük yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 6-7 yemek kaşığı susuz yerinden yoğurt
- 1-2 diş rendenmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı ufaltılmış ceviz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yoğurtlu Havuç Mezesi Tarifi (Dilimli Havuç Tarator) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle havuçların kabuğunu soyup çok ince olacak biçimde halka halka dilimleyelim.
- Tavaya yağı alıp ısıtalım üzerine havuçları ve tuzu ilave edip arada karıştırarak kapağı kapalı bir şekilde havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- O arada yoğurt ve sarımsağı bir kapta karıştırıp güzelce çırpalım .
- Daha sonra pişen havuçları tavadan alıp servis edilecek tabağa bırakalım.
- Üzerine sarımsak ve yoğurdu dökelim.
- Son olarak tavada kalan yağa cevizi ekleyip 2-3 tur karıştıralım .
- Toz biberi ekleyip ocağı kapatalım ve yoğurtlu havuçun üzerine gezdirelim ve meze yenmeye hazır.
Yoğurtlu Havuç Mezesi Tarifi (Dilimli Havuç Tarator) Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.