Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yoğurtlu Sebze Çorbası

Yoğurtlu Sebze Çorbası
0
55

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
yogurtlu-sebze-corbasi.jpg

Yoğurtlu Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Gereçler

  • 1 küçük patates
  • 1 küçük kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam dereotu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4-5 su bardağı sıcak su
Terbiyesi için
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Yarım limon suyu

Yoğurtlu Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tüm zerzevatları küçük küp küp doğrayın. Tencereye sıvı yağ ve soğanı alıp biraz kavurun. Sonra öteki zerzevatları ve tereyağını ekleyip birkaç dakika soteleyin.
  2. Üzerine sıcak su ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişmeye bırakın. Terbiyesi için olan gerekli gereçleri pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  3. Çorba suyundan 3-4 kepçe alıp terbiyeye dökün ve düzgünce karıştırarak terbiyenin ılınmasını sağlayın. Pişen çorbaya karıştırarak terbiyeyi dökün ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
  4. 5 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra tuz, karabiber ve ince kıyılmış dereotu ekleyerek altını kapatın. Zerzevatları denetim edin sertlik varsa kısık ateşte yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
  5. Şayet çorba koyu olursa sıcak su ekleyebilirsiniz. Şayet duru olursa da kısık ateşte pişirmeye devam edin aslında dinlendikçe de kıvamını bulacaktır.
  6. Sıcakken tencerenin kapağını tam kapatmayın, tencere kapağından çorbaya su damlayıp çorbayı kesmesin. Sıcak sıcak isterseniz kruton eşliğinde servis edin. Afiyet şifa olsun. ????.
Yoğurtlu Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,712Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt