Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yöresel Sıcak Harput Çorbası (Terbiyeli Etli Nohutlu)

Yöresel Sıcak Harput Çorbası (Terbiyeli Etli Nohutlu)
0
92

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139

Yöresel Sıcak Harput Çorbası (Terbiyeli Etli Nohutlu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram küçük doğranmış kuşbaşı et
  • 2 orta uzunluk patates
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • 6-7 su bardağı su
  • Tuz
Terbiyesi için;
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 tane bütün yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
Üzerine;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • Nane

Yöresel Sıcak Harput Çorbası (Terbiyeli Etli Nohutlu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Nohut haşlanır. Küçük doğranmış kuşbaşı et düdüklü tencerede haşlanır.
  2. ÜAyrı bir tencerede küçük doğranmış patates 5 su bardağı su ile haşlanır.
  3. Haşlanan et patateslerin haşlandığı tencereye eklenir (Patates suyunu dökmeyin eti üzerine ekleyin)
  4. Üzerine evvelce haşlanan nohut eklenir.
  5. Çorbanın terbiyesi için yoğurt, un ve yumurta düzgünce çırpılır.
  6. Çorbanın suyundan alınarak terbiyeyi eklenir ve ılıştırılır. Terbiye çorbaya eklenir ve karıştırılır.
  7. Küçük bir tavada tereyağı, sıvı yağ ve nane kızdırılarak çorbaya eklenir. 2 – 3 dakika kaynatılıp, kapatılır. Afiyet olsun ????.
Yöresel Sıcak Harput Çorbası (Terbiyeli Etli Nohutlu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Nohutlu Etli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1,5-2 su bardağı kuşbaşı et1 su bardağı nohutSıcak su Terbiyesi için: 1 yumurta8-9 su bardağı yoğurt1 yemek kaşığı unYarım limon suyu1 diş sarımsak (rendelenmiş)Tuz damak zevkine göre ayarlayın Sosu için: TereyağNane, karabiber Nohutlu Etli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Yöresel Etli Tandır Çorbası (Anadolu Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler 300 gram dana incik ya da dana eti1 tane kuru soğan1 çay bardağı pirinç3 diş sarımsak1 tatlı kaşığı tuz9-10 su bardağı haşlanan et suyu Terbiyesi: 5 yemek kaşığı yoğurt2 yemek kaşığı un1 yumurta1 çay bardağı soğuk su1 küçük su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Terbiyeli Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 tane küçük uzunluk soğan1 tane havuç1 çay bardağı arpa şehriye1 diş sarımsak2 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı zeytinyağıTuz5 su bardağı su Terbiyesi : 1 su bardağı yoğurt1 yumurta1 yemek kaşığı unYarım limon suyu Üzerine : 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Terbiyeli Etli Havuç Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 kase kuşbaşı et1 büyük rendelenmiş havuçTereyağSıvı yağ2 diş sarımsakKıvama nazaran su Terbiyesi için gerekli materyaller; 2 yemek kaşığı un1 adet yumurta sarısı3 yemek kaşığı süzme yoğurt Sosu için; 1 tatlı kaşığı tereyağı1 kırmızı toz biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 çorba kasesiyle haşlanmış, doğranmış tavuk eti1/2 (yarım) çay bardağı tel şehriye3-4 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı unTuzKarabiber4-5 su bardağı su (yarı yarıya tavuk suyuyla) Terbiyesi için: 2 yemek kaşığı yoğurt1 yumurta sarısı Üzerine: 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt