Yöresel Sıcak Harput Çorbası (Terbiyeli Etli Nohutlu) Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram küçük doğranmış kuşbaşı et
- 2 orta uzunluk patates
- Yarım su bardağı haşlanmış nohut
- 6-7 su bardağı su
- Tuz
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 tane bütün yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
- Nane
Yöresel Sıcak Harput Çorbası (Terbiyeli Etli Nohutlu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Nohut haşlanır. Küçük doğranmış kuşbaşı et düdüklü tencerede haşlanır.
- ÜAyrı bir tencerede küçük doğranmış patates 5 su bardağı su ile haşlanır.
- Haşlanan et patateslerin haşlandığı tencereye eklenir (Patates suyunu dökmeyin eti üzerine ekleyin)
- Üzerine evvelce haşlanan nohut eklenir.
- Çorbanın terbiyesi için yoğurt, un ve yumurta düzgünce çırpılır.
- Çorbanın suyundan alınarak terbiyeyi eklenir ve ılıştırılır. Terbiye çorbaya eklenir ve karıştırılır.
- Küçük bir tavada tereyağı, sıvı yağ ve nane kızdırılarak çorbaya eklenir. 2 – 3 dakika kaynatılıp, kapatılır. Afiyet olsun ????.