Yufka Çanağında Tavuk Meze Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet yufka
- Sıvı yağ
- 1 tavuk göğsünün yarısı küçük doğranılır
- 5 adet küçük doğranmış kornişon
- 4 kol püsküllü dere otu
- 2 kaşık mayonez
- 3 kaşık süsme yoğurt
- Tuz
Yufka Çanağında Tavuk Meze Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Artık yufkayı tezgaha serip bir kaseyi yufkanın üzerine koyup halkalar kesilir ve biraz fırçayla yağlanır kalıp içine yerleştirilir.
- Çabucak ısıtılmış 120 derece fırına verip 5 dakika pişirilir ve fırından alınır.
- Çabucak eti ve yıldız makarnayla birlikte 5 dakika haşlanır ocaktan alınır süzülür bir kaba alınır.
- Kalan başka malzemeyi ek edip güzelce karıştırılır ve yufka çanaklara doldurup servis edilir afiyet olsun. ????????.