Yufka Corbası Tarifi
Yufka Corbası yapılışı
Yufka Corbası nasıl yapılır
Strukle Tarifi İsvec
Yufka Corbası Tarifi Resimli
imagesyufkacorbasitarifiresimli5ad43e8e65809
1 adet yufka
1 kg yoğurt
2 adet yumurta
1 baş soğan
150 gr tereyağı
1 demet maydanoz
4 corba kaşığı krem
1 corba kaşığı Vegeta veya kuru sebze tozu
1 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı toz tatlı kırmızı biber
bir tutam tuz (isteğe bağlı)
1,5 litre sıcak su
3 corba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Soğanı ince ince kıyın Derin bir tencereye 3 corba kaşığı sıvıyağı koyun, biraz kızınca icine soğanları atın Cevirerek biraz kavurun ve icine sebze tozunu, tuzu, acı ve tatlı kırmızı biberi ilave edin, tekrar karıştırarak icine suyunu koyun ve kaynamaya bırakın
Tereyağını eritin biraz soğuyunca, 1 kg yoğurdun icine ilave edin, 2 yumurtayı ustune kırın ve hepsini birlikte karıştırın Yufkayı mutfak tezgahının uzerine serin İcine, hazırladığınız yumurta, yağ ve yoğurt karışımını yayın Yufkayı bir ucundan tutarak yoğurdun uzerine kıvırın ve yuvarlayarak kapatın Kalın ve uzun olarak hazırladığınız Strukle'yi 3 parmak kalınlığında parcalar halinde kesin Tencerede kaynamakta olan yağlı ve soğanlı suyun icine atın, kaynamaya bırakın Bu arada maydanozları ince ince kıyın ve tencerede kaynamakta olan Strukle'nin uzerine serpin, kremi de ilave ederek karıştırın Tencerenin kapağını yarım kapatarak yufkalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte 67 dakika pişirin Strukle'niz piştikten sonra ateşten alarak sıcak sıcak servis yapın
Not: Vegeta tuzlu olduğu icin yemeğinize tuz eklemeseniz de olur
Yufka Corbası yapılışı
Yufka Corbası nasıl yapılır
Strukle Tarifi İsvec
Yufka Corbası Tarifi Resimli
imagesyufkacorbasitarifiresimli5ad43e8e65809
1 adet yufka
1 kg yoğurt
2 adet yumurta
1 baş soğan
150 gr tereyağı
1 demet maydanoz
4 corba kaşığı krem
1 corba kaşığı Vegeta veya kuru sebze tozu
1 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı toz tatlı kırmızı biber
bir tutam tuz (isteğe bağlı)
1,5 litre sıcak su
3 corba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Soğanı ince ince kıyın Derin bir tencereye 3 corba kaşığı sıvıyağı koyun, biraz kızınca icine soğanları atın Cevirerek biraz kavurun ve icine sebze tozunu, tuzu, acı ve tatlı kırmızı biberi ilave edin, tekrar karıştırarak icine suyunu koyun ve kaynamaya bırakın
Tereyağını eritin biraz soğuyunca, 1 kg yoğurdun icine ilave edin, 2 yumurtayı ustune kırın ve hepsini birlikte karıştırın Yufkayı mutfak tezgahının uzerine serin İcine, hazırladığınız yumurta, yağ ve yoğurt karışımını yayın Yufkayı bir ucundan tutarak yoğurdun uzerine kıvırın ve yuvarlayarak kapatın Kalın ve uzun olarak hazırladığınız Strukle'yi 3 parmak kalınlığında parcalar halinde kesin Tencerede kaynamakta olan yağlı ve soğanlı suyun icine atın, kaynamaya bırakın Bu arada maydanozları ince ince kıyın ve tencerede kaynamakta olan Strukle'nin uzerine serpin, kremi de ilave ederek karıştırın Tencerenin kapağını yarım kapatarak yufkalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte 67 dakika pişirin Strukle'niz piştikten sonra ateşten alarak sıcak sıcak servis yapın
Not: Vegeta tuzlu olduğu icin yemeğinize tuz eklemeseniz de olur