Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yulaf Unlu Ekşi Mayalı Cevizli Ekmek

Yulaf Unlu Ekşi Mayalı Cevizli Ekmek
0
80

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Yulaf Unlu Ekşi Mayalı Cevizli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 bardak yulaf unu
  • Yarım bardak beyaz un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 bardaktan biraz az ılık su
  • Ekşi maya
  • 1 avuç dövülmüş ceviz

Yulaf Unlu Ekşi Mayalı Cevizli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Su ve ceviz hariç tüm gereçlerimizi derin bir kaba koyalım.
  2. Suyumuzu azar azar ek ederek yumuşak ele yapışmayacak biçimde hamur elde edelim.
  3. Üzerini yeterlice kapatıp, etrafını sararak mayalanmaya bırakalım. 2 saate kadar mayalandırdım.
  4. Mayalandıktan sonra hamurumuzu tezgaha alalım. Dövülmüş cevizlerimizi ekleyip, bir çeşit yoğuralım.
  5. Ardından ekmek kalıbınıza yağlı kağıt sererek ve istediğiniz hali verelim.
  6. 170 derece evvelce ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Yulaf Unlu Ekşi Mayalı Cevizli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tam Buğday Unlu Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı İçin Materyaller 2 kg tam buğday unu1 kg ekşi maya1 tatlı kaşığı tuzSıcak su Tam Buğday Unlu Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı Yapılışı Mayayı bir kaba koyalım ve sıcak su ile uygunca eritelim. Geniş bir kaba un, tuz ve mayayı ekleyelim. Yavaş yavaşa su ek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler 500 gram (4,5 su bardağı) un35 gram ekşi maya300 ml (1,5 su bardağı) ılık su20-30 ml (2-3 yemek kaşığı) zeytinyağı10 gram (Yaklaşık 1,5-2 tatlı kaşığı) tuz10 gram (Yaklaşık 1,5-2 tatlı kaşığı) toz şeker Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Ekşi Mayalı Tam Çavdar Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler 400 gr tam çavdar unu340 gram su8 gr tuz200 gr ekşi maya25 gr keten tohumu20 gr ayçekirdeği1 yemek kaşığı pekmez Ekşi Mayalı Tam Çavdar Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Karıştırma kabına bütün gereçleri ekleyip...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Cevizli-Zeytinli Ekmek Tanımı İçin Gereçler 3 adet yumurta1 paket instant maya1 su bardağı ılık süt ( hafif ısıtın)1 yemek kaşığı yoğurt4 yemek kaşığı buğday kepeği4 yemek kaşığı yulaf kepeği1.5 su bardağı un yahut tam buğday unu1 su bardağı lor peyniriTuz1 su bardağı ceviz ( iri çekilmiş)Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Ekşi Mayalı Simit Pizza Tanımı İçin Materyaller 3 su bardağı tam buğday unu (450 gr)1 su bardağı su150 gram etkin ekşi maya1/2 (yarım) çay kaşığı tuz1 yemek kaşığı su (tuzu eritmek için)1 yemek kaşığı zeytinyağı1 su bardağı susam1 yemek kaşığı iç ay çekirdeği1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
858,497Konular
982,565Mesajlar
30,311Kullanıcılar
inzebygameSon üye
Üst Alt