Yumuşacık Domatesli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet domates
- 1 adet yumurta
- 1 küçük çay bardağı süt
- Beyaz peynir
- Tuz
- Bayat ekmek
Yumuşacık Domatesli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir kaba domateslerimizi rendeliyoruz. Ben kışlık kavanoz rendelerim vardı onlardan 2-3 kaşık kullandım.
- Domateslerin içine yumurta, süt, ufak bir modül beyaz peynir ya da kaşar peyniri de kullanabilirsiniz, bir çimdik tuz atıp güzelce karıştırıyoruz.
- Ekmeklerimizi bu karışıma batırarak her iki tarafı da soslanmış olacak fırın tepsimize diziyoruz. İsteğe bağlı üzerine ben bazen sucuk dilimi, sosis ya da zeytin dilimi de koyuyorum.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırının orta rafında 10 dk kadar pişiriyoruz. Fırına nazaran değişiklik gösterebilir takip ederek üzeri kuruduğunda fırından çıkarabilirsiniz.