Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yuvalama

Yuvalama

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
yuvalama.jpg

Yuvalama Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram kuşbaşı et
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kemik suyu
  • 2 litreye yakın su
Terbiyesi için;
  • 5 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • Tuz
Üzeri için;
  • 3 yemek kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Köftesi için;
  • 300 gram kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • Yarım su bardağı kadar su

Yuvalama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Eti, nohutu, kemik suyunu 8 su bardağı su koyup haşlayana kadar pişiriyoruz.
  2. Köftemiz için 1 su bardağı pirinçi sıcak suda ıslatıp yarım saat bekletiyoruz.
  3. Bekleyen pirinçi güzelce süzüp kuru bir bezin üstüne seriyoruz. Az nemli olması gerekiyor. Çok ıslak olmayacak.
  4. Sonra pirinçleri robottan çekiyoruz. İrmik kıvamında olacak.
  5. Malzemeleri bir kapta düzgünce yoğuruyoruz. Kullandığımız su yarım su bardağını geçmeyecek.
  6. Nohuttan biraz küçük formda yuvarlıyoruz.Köftelerimiz hazır.
  7. Pişen ete ve nohuta köfteleri de ekliyoruz.
  8. Tuzunu ek ediyoruz. 15 dakika kadar kaynatıyoruz.
  9. Terbiyesi için 5 su bardağı yoğurt yumurta, 3 yemek kaşığı unu uygunca çırpalım.
  10. Yoğurdun kesilmemesi için sıcak suyundan yoğurda ekleyip yoğurdu ılık kıvama getirelim.
  11. Tencereye karıştırarak ek edelim.
  12. Naneli yağını yapalım.
  13. Çorbamıza ek edelim ????.Sıcak servis edelim ????.
Afiyet şifa olsun.

Yuvalama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,701Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt