teknolojiuzmani
FD Üye

Yuvalama Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram kuşbaşı et
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı kemik suyu
- 2 litreye yakın su
- 5 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- Tuz
- 3 yemek kaşığı nane
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 300 gram kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı irmik
- Yarım su bardağı kadar su
Yuvalama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Eti, nohutu, kemik suyunu 8 su bardağı su koyup haşlayana kadar pişiriyoruz.
- Köftemiz için 1 su bardağı pirinçi sıcak suda ıslatıp yarım saat bekletiyoruz.
- Bekleyen pirinçi güzelce süzüp kuru bir bezin üstüne seriyoruz. Az nemli olması gerekiyor. Çok ıslak olmayacak.
- Sonra pirinçleri robottan çekiyoruz. İrmik kıvamında olacak.
- Malzemeleri bir kapta düzgünce yoğuruyoruz. Kullandığımız su yarım su bardağını geçmeyecek.
- Nohuttan biraz küçük formda yuvarlıyoruz.Köftelerimiz hazır.
- Pişen ete ve nohuta köfteleri de ekliyoruz.
- Tuzunu ek ediyoruz. 15 dakika kadar kaynatıyoruz.
- Terbiyesi için 5 su bardağı yoğurt yumurta, 3 yemek kaşığı unu uygunca çırpalım.
- Yoğurdun kesilmemesi için sıcak suyundan yoğurda ekleyip yoğurdu ılık kıvama getirelim.
- Tencereye karıştırarak ek edelim.
- Naneli yağını yapalım.
- Çorbamıza ek edelim ????.Sıcak servis edelim ????.
Yuvalama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı