Patatesli patlıcan sandvic
215 kaloriHazırlama suresi: 30 dakika1 kişilik
Gerekli malzeme
2 kalın dilim
bostan patlıcanı
1 kucuk patates
1 dal dereotu
2 dal semizotu
1 corba kaşığı soya filizi
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanış
Teflon tavayı yarım kaşık yağla yağlayıp patlıcan dilimlerini kızartın Patatesi haşlayıp kabuklarını soyun ve catalla ezerek pure haline getirin Dereotunu yıkayıp dal dal ayırın Semizotunu temizleyip yapraklarını ayırın Dereotu, semizotu, kalan yağ, tuz ve karabiberi pureye ekleyip karıştırın 1 patlıcan dilimini servis tabağına yerleştirin Uzerine pureli karışım ve soya filizini ilave edip kalan dilimi kapatın Sıcak veya ılık olarak servis yapın
Kabak mucver
185 kaloriHazırlama suresi: 15 dakikaPişirme suresi: 10 dakika2 kişilik
Gerekli malzeme
2 kabak
2 dal dereotu
1 corba kaşığı un (30 gr)
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı
rendelenmiş kaşarpeyniri
Kızartmak icin sıvıyağ
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Kabakları temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu sıkın Yumurta akını ayrı bir kapta kar halinde cırpın Dereotunu yıkayıp kıyın Unu bir kaba alıp kaşarpeyniri, tuz ve karabiberle harmanlayın Dereotu ve kabağı ekleyip karıştırın Yumurta akını azar azar ilave ederek yedirin Duzgun bir karışım elde edinceye kadar karıştırın Kızartmak icin sıvıyağı tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşık kaşık alarak ilave edin İki tarafı da kızarınca kağıt havlu uzerine alıp fazla yağını cektirin Sıcak olarak servis yapın
Ekmekli yaz salatası
275 kaloriHazırlama suresi: 15 dakika1 kişilik
Gerekli malzeme
2 dilim diyet ekmek
1 taze soğan
1 salatalık
1 domates
2 dal maydanoz
1 dal nane
Yarım demet roka
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 cay kaşığı sirke
Tuz, kekik, pulbiber
Hazırlanışı
Ekmeklerin iki tarafına fırca ile zeytinyağı surup fırında onlu arkalı kızartın Domatesi ve salatalığı dilimleyin Rokayı temizleyin Soğan ve sarımsağı temizleyip ayrı ayrı kıyın Ekmekleri servis tabağına yerleştirin Uzerlerine kıyılmış sarımsağı serpiştirin Roka, soğan ve salatalığı ilave edin Uzerine domates dilimlerini dizip nane ve maydanoz yapraklarıyla susleyin Zeytinyağı, limon suyu, sirke, tuz, kekik ve pulbiberi karıştırıp salatanın uzerine gezdirerek dokun Servis yapın
Korili ve yoğurtlu tavuk
280 kaloriHazırlama suresi: 15 dakikaPişirme suresi: 20 dakika2 kişilik
Gerekli malzeme
200 gr tavuk but
Yarım kucuk kase
light yoğurt
1 soğan
1 kahve fincanı sıcak su
2 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1'er tutam kori ve zencefil
Tuz
Hazırlanışı
Tavuk budunun derilerini temizleyin Soğanı soyup kıyın Maydanozu temizleyip kıyın Yoğurdu krema kıvamında cırpın Zeytinyağını tavada ısıtın Kori ve zencefili ekleyip karıştırın Soğan ve eti ilave edip sote edin Suyu ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte 1520 dakika pişirin Ocaktan alıp tavuğun uzerine yoğurdu surun 10 dakika kapağı kapalı olarak bekletip servis tabağına alın Kıyılmış maydanozla susleyip servis yapın
Puf noktası
Tavuğu pişirirken derisini mutlaka alın Derisi alınmamış 100 gr tavuğun kalorisi 171, derisi cıkarılmış tavuğunki ise 110'dur
Susamlı ve hardallı et
355 kaloriHazırlama suresi: 20 dakikaPişirme suresi: 15 dakika1 kişilik
Gerekli malzeme
1 kuzu kulbastı veya biftek
1 corba kaşığı ufalanmış bayat ekmek ici
1 cay kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz, kekik, karabiber
Hazırlanışı
Ekmek ici, susam, tuz, kekik ve karabiberi bir kapta harmanlayın Hardalı fırcayla etin iki tarafına surup ekmekli karışıma bulayın Zeytinyağını tavada ısıtıp eti kızartın Kağıt havlu uzerine alıp fazla yağını cektirin Sıcak veya ılık olarak servis yapın
Mayonezli cevizli salatalık
315 kaloriHazırlama suresi: 15 dakika1 kişilik
Gerekli malzeme
1 salatalık
2 corba kaşığı mayonez
4 yarım ceviz ici
4 nane yaprağı
2 damla worcester sosu
Tuz
Hazırlanışı
Salatalığı soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin Uc kısımlardan 2 cm bırakıp ic kısmını kaşıkla oyarak cıkarın ve doğrayınMayonez, doğranmış salatalık ve worcester sosunu bir kapta karıştırıp salatalık kayıklarına paylaştırın Yarım ceviz ve nane yapraklarıyla susleyip servis yapın
Fırında fasulye graten
220 kaloriHazırlama suresi: 20 dakikaPişirme suresi: 10 dakika2 kişilik
Gerekli malzeme:
300 gr taze fasulye
1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri (100 gr)
50 gr dilpeyniri
2 diş sarımsak
1 corba kaşığı tereyağı (30 gr)
Tuz, kırmızı pulbiber
Hazırlanışı
Fasulyeyi temizleyin Tuzlu suda 10 dakika haşlayıp suzun Sarımsakları soyup kıyın Bir tencerede tereyağını eritin Sarımsak ve fasulyeyi ilave edip orta ateşte 23 dakika soteleyin Fasulyeyi fırın kabına alın Uzerine dil peyniri ve kaşarpeynirini ilave edip pulbiber serpin Onceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında peynir eriyinceye kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın
Meyveli tramisu
280 kaloriHazırlama suresi: 20 dakika2 kişilik
Gerekli malzeme:
125 gr light labne peyniri
125 gr light yoğurt
1 corba kaşığı bal
150 gr frambuaz
1 şeftali
Yarım su bardağı
maden suyu
4 kedidili biskuvi
Hazırlanışı
Frambuazları yıkayıp blendere alın Yarım su bardağı maden suyunu ekleyip pure halinde ezin Şeftaliyi ince ince dilimleyin ve teflon tavada 1 kaşık su ile hafif pişirin Peynir, bal ve yoğurdu frambuazlı karışıma ilave edip cırpın Biskuvileri iri iri ufalayıp 2 servis kasesine paylaştırın Uzerine hazırladığınız frambuazlı karışımı ilave edin Nane yaprakları ve şeftali dilimleriyle susleyip buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletin Servis yapın
Daha hafif bir tatlı icin
100 gr kavunun kalori miktarı 30, aynı miktar karpuzunki ise 10 kaloridir Bu durumda sırf karpuz ve karpuzlu dondurma kullanarak bu tatlıyı hazırlayabilirsiniz
Kirazlı ve şeftalili kek
180 kaloriHazırlama suresi: 15 dakikaPişirme suresi: 20 dakika4 kişilik
Gerekli malzeme:
2 yumurta o 4 corba kaşığı un (65 gr)
3 corba kaşığı patates nişastası
3 corba kaşığı soğuk su
Yarım paket kabartma tozu
1 limonun rendelenmiş kabuğu
4 corba kaşığı light recel
3 şeftali o 10 kiraz
Hazırlanışı
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Sarıları 3 kaşık soğuk suyla cırpın Un, nişasta, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip duzgun bir karışım elde edinceye kadar karıştırın Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar halinde cırpıp karışıma azar azar yedirerek ilave edin 24 cm capındaki bir fırın kalıbını aluminyum folyoyla kaplayıp karışımı dokun Onceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 2025 dakika pişirin Kalıptan cıkarıp soğumaya bırakın
Kekin ortasını daire şeklinde bir kalıp veya bardak ağzıyla kesin Kenar kısmından yaprak şeklinde ve eşit buyuklukte oval parcalar kesin Kek parcalarının uzerine recel surun Yuvarlak keki servis tabağının ortasına, diğerlerini etrafına cicek şeklinde yerleştirin Orta kısma doğranmış kirazları yerleştirin Yaprak motifli keklerin uzerine şeftali dilimlerini dizin ve servis yapın
Renkli kupa
250 kaloriHazırlama suresi: 15 dakika2 kişilik
Gerekli malzeme:
200 gr kavun
100 gr karpuz
125 gr kavun dondurması
1 corba kaşığı julyen doğranmış limon kabuğu
Hazırlanışı
Kavun ve karpuzdan top kaşıkla parcalar cıkarıp bir kaseye alın Kaseyi buzdolabında 20 dakika bekletin Dondurmayı 2 servis kasesine paylaştırıp karpuz, kavun topları ve limon kabuğu ile susleyip servis yapın
215 kaloriHazırlama suresi: 30 dakika1 kişilik
Gerekli malzeme
2 kalın dilim
bostan patlıcanı
1 kucuk patates
1 dal dereotu
2 dal semizotu
1 corba kaşığı soya filizi
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanış
Teflon tavayı yarım kaşık yağla yağlayıp patlıcan dilimlerini kızartın Patatesi haşlayıp kabuklarını soyun ve catalla ezerek pure haline getirin Dereotunu yıkayıp dal dal ayırın Semizotunu temizleyip yapraklarını ayırın Dereotu, semizotu, kalan yağ, tuz ve karabiberi pureye ekleyip karıştırın 1 patlıcan dilimini servis tabağına yerleştirin Uzerine pureli karışım ve soya filizini ilave edip kalan dilimi kapatın Sıcak veya ılık olarak servis yapın
Kabak mucver
185 kaloriHazırlama suresi: 15 dakikaPişirme suresi: 10 dakika2 kişilik
Gerekli malzeme
2 kabak
2 dal dereotu
1 corba kaşığı un (30 gr)
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı
rendelenmiş kaşarpeyniri
Kızartmak icin sıvıyağ
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Kabakları temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu sıkın Yumurta akını ayrı bir kapta kar halinde cırpın Dereotunu yıkayıp kıyın Unu bir kaba alıp kaşarpeyniri, tuz ve karabiberle harmanlayın Dereotu ve kabağı ekleyip karıştırın Yumurta akını azar azar ilave ederek yedirin Duzgun bir karışım elde edinceye kadar karıştırın Kızartmak icin sıvıyağı tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşık kaşık alarak ilave edin İki tarafı da kızarınca kağıt havlu uzerine alıp fazla yağını cektirin Sıcak olarak servis yapın
Ekmekli yaz salatası
275 kaloriHazırlama suresi: 15 dakika1 kişilik
Gerekli malzeme
2 dilim diyet ekmek
1 taze soğan
1 salatalık
1 domates
2 dal maydanoz
1 dal nane
Yarım demet roka
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 cay kaşığı sirke
Tuz, kekik, pulbiber
Hazırlanışı
Ekmeklerin iki tarafına fırca ile zeytinyağı surup fırında onlu arkalı kızartın Domatesi ve salatalığı dilimleyin Rokayı temizleyin Soğan ve sarımsağı temizleyip ayrı ayrı kıyın Ekmekleri servis tabağına yerleştirin Uzerlerine kıyılmış sarımsağı serpiştirin Roka, soğan ve salatalığı ilave edin Uzerine domates dilimlerini dizip nane ve maydanoz yapraklarıyla susleyin Zeytinyağı, limon suyu, sirke, tuz, kekik ve pulbiberi karıştırıp salatanın uzerine gezdirerek dokun Servis yapın
Korili ve yoğurtlu tavuk
280 kaloriHazırlama suresi: 15 dakikaPişirme suresi: 20 dakika2 kişilik
Gerekli malzeme
200 gr tavuk but
Yarım kucuk kase
light yoğurt
1 soğan
1 kahve fincanı sıcak su
2 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1'er tutam kori ve zencefil
Tuz
Hazırlanışı
Tavuk budunun derilerini temizleyin Soğanı soyup kıyın Maydanozu temizleyip kıyın Yoğurdu krema kıvamında cırpın Zeytinyağını tavada ısıtın Kori ve zencefili ekleyip karıştırın Soğan ve eti ilave edip sote edin Suyu ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte 1520 dakika pişirin Ocaktan alıp tavuğun uzerine yoğurdu surun 10 dakika kapağı kapalı olarak bekletip servis tabağına alın Kıyılmış maydanozla susleyip servis yapın
Puf noktası
Tavuğu pişirirken derisini mutlaka alın Derisi alınmamış 100 gr tavuğun kalorisi 171, derisi cıkarılmış tavuğunki ise 110'dur
Susamlı ve hardallı et
355 kaloriHazırlama suresi: 20 dakikaPişirme suresi: 15 dakika1 kişilik
Gerekli malzeme
1 kuzu kulbastı veya biftek
1 corba kaşığı ufalanmış bayat ekmek ici
1 cay kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz, kekik, karabiber
Hazırlanışı
Ekmek ici, susam, tuz, kekik ve karabiberi bir kapta harmanlayın Hardalı fırcayla etin iki tarafına surup ekmekli karışıma bulayın Zeytinyağını tavada ısıtıp eti kızartın Kağıt havlu uzerine alıp fazla yağını cektirin Sıcak veya ılık olarak servis yapın
Mayonezli cevizli salatalık
315 kaloriHazırlama suresi: 15 dakika1 kişilik
Gerekli malzeme
1 salatalık
2 corba kaşığı mayonez
4 yarım ceviz ici
4 nane yaprağı
2 damla worcester sosu
Tuz
Hazırlanışı
Salatalığı soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin Uc kısımlardan 2 cm bırakıp ic kısmını kaşıkla oyarak cıkarın ve doğrayınMayonez, doğranmış salatalık ve worcester sosunu bir kapta karıştırıp salatalık kayıklarına paylaştırın Yarım ceviz ve nane yapraklarıyla susleyip servis yapın
Fırında fasulye graten
220 kaloriHazırlama suresi: 20 dakikaPişirme suresi: 10 dakika2 kişilik
Gerekli malzeme:
300 gr taze fasulye
1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri (100 gr)
50 gr dilpeyniri
2 diş sarımsak
1 corba kaşığı tereyağı (30 gr)
Tuz, kırmızı pulbiber
Hazırlanışı
Fasulyeyi temizleyin Tuzlu suda 10 dakika haşlayıp suzun Sarımsakları soyup kıyın Bir tencerede tereyağını eritin Sarımsak ve fasulyeyi ilave edip orta ateşte 23 dakika soteleyin Fasulyeyi fırın kabına alın Uzerine dil peyniri ve kaşarpeynirini ilave edip pulbiber serpin Onceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında peynir eriyinceye kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın
Meyveli tramisu
280 kaloriHazırlama suresi: 20 dakika2 kişilik
Gerekli malzeme:
125 gr light labne peyniri
125 gr light yoğurt
1 corba kaşığı bal
150 gr frambuaz
1 şeftali
Yarım su bardağı
maden suyu
4 kedidili biskuvi
Hazırlanışı
Frambuazları yıkayıp blendere alın Yarım su bardağı maden suyunu ekleyip pure halinde ezin Şeftaliyi ince ince dilimleyin ve teflon tavada 1 kaşık su ile hafif pişirin Peynir, bal ve yoğurdu frambuazlı karışıma ilave edip cırpın Biskuvileri iri iri ufalayıp 2 servis kasesine paylaştırın Uzerine hazırladığınız frambuazlı karışımı ilave edin Nane yaprakları ve şeftali dilimleriyle susleyip buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletin Servis yapın
Daha hafif bir tatlı icin
100 gr kavunun kalori miktarı 30, aynı miktar karpuzunki ise 10 kaloridir Bu durumda sırf karpuz ve karpuzlu dondurma kullanarak bu tatlıyı hazırlayabilirsiniz
Kirazlı ve şeftalili kek
180 kaloriHazırlama suresi: 15 dakikaPişirme suresi: 20 dakika4 kişilik
Gerekli malzeme:
2 yumurta o 4 corba kaşığı un (65 gr)
3 corba kaşığı patates nişastası
3 corba kaşığı soğuk su
Yarım paket kabartma tozu
1 limonun rendelenmiş kabuğu
4 corba kaşığı light recel
3 şeftali o 10 kiraz
Hazırlanışı
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Sarıları 3 kaşık soğuk suyla cırpın Un, nişasta, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip duzgun bir karışım elde edinceye kadar karıştırın Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar halinde cırpıp karışıma azar azar yedirerek ilave edin 24 cm capındaki bir fırın kalıbını aluminyum folyoyla kaplayıp karışımı dokun Onceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 2025 dakika pişirin Kalıptan cıkarıp soğumaya bırakın
Kekin ortasını daire şeklinde bir kalıp veya bardak ağzıyla kesin Kenar kısmından yaprak şeklinde ve eşit buyuklukte oval parcalar kesin Kek parcalarının uzerine recel surun Yuvarlak keki servis tabağının ortasına, diğerlerini etrafına cicek şeklinde yerleştirin Orta kısma doğranmış kirazları yerleştirin Yaprak motifli keklerin uzerine şeftali dilimlerini dizin ve servis yapın
Renkli kupa
250 kaloriHazırlama suresi: 15 dakika2 kişilik
Gerekli malzeme:
200 gr kavun
100 gr karpuz
125 gr kavun dondurması
1 corba kaşığı julyen doğranmış limon kabuğu
Hazırlanışı
Kavun ve karpuzdan top kaşıkla parcalar cıkarıp bir kaseye alın Kaseyi buzdolabında 20 dakika bekletin Dondurmayı 2 servis kasesine paylaştırıp karpuz, kavun topları ve limon kabuğu ile susleyip servis yapın